Nieuws

Sterk Westerlo karig beloond

31 januari, 2017

Charleroi - KVC Westerlo : 1 - 1

Westerlo speelde een sterke wedstrijd op Charleroi. Het werd 1 – 1 na een partij met veel westelse kansen.

De Kemphanen namen resoluut de wedstrijd in handen. Via een mooie doorsteekpas van Zeb Cannaerts kon Ivan Paulino Rosario alleen op doel af. De keeper bracht redding. (9’) Twee kopbalpogingen van, Cedric Vangeel op aangeven van Ivan,(15’) en Andy Lokando, op aangeven van Cedric, (16’) misten op een haar na het doel. Op aangeven van Andy kreeg Matthias Jansen DE kans. Hij omspeelde de doelman en zag uiteindelijk zijn poging nog van de doellijn gekeerd door een verdediger.(18’) Even later werd een doelpunt van Gillian Vaesen, na mooi voorbereidend werk van Matthias en Ivan, dubieus afgekeurd door de scheidsrechter. (20’) Hierop volgde een eerste dreiging van Charleroi. Yannick Verbist was echter paraat en redde met de voet. (21’) In minuut 23 lukte het dan toch. Een aanval over links, ingezet door Tibeau Auwers. komt tot bij Ivan, die met een mooie doorsteekbal, Gillian Vaesen wist vrij te spelen. Gillian liet de kans niet liggen en schoot beheerst binnen. 0 – 1 (23’). Westerlo verdiend op voorsprong. In de slotfase van de eerste speelhelft kwam Charleroi meer opzetten. Yannick moest plat op een prima gezette vrije trap. Hij duwde de bal in corner. (43’) Ruststand 0-1

Charleroi kende snel succes in de tweede speelhelft. Yannick had geen verhaal tegen een afstandsschot dat in de kruising verdween. 1 – 1 (47’) De wedstrijd verliep nu op het scherp van de snee met een scheidsrechter die stilaan een hoofdrol begon op te eisen. Een speler van Charleroi werd terecht met rood van het terrein gestuurd na een ware aanslag. (49’) In minuut 59 werd Matthias Jansen van de sokken gelopen binnen de grote backlijn. Terechte strafschop zou men denken. De scheidsrechter trok (onbegrijpelijk maar waar) de gele kaart voor Matthias.(schwalbe). Westerlo bleef verder knokken. Nog twee goede kansen volgden. Telkens werd het NET NIET en zat de doelman er goed tussen. Eénmaal kon Matthias aanleggen (74’), daarna was het de beurt aan de pas ingevallen Simon Reykers. (76’) In de slotfase probeerde een potig Charleroi de wedstrijd nog in hun voordeel te beslissen, zonder succes echter. Een tweede zware aanslag van Charleroi, nu op Cedric, werd opnieuw met rood bestraft, Westerlo slaagde er niet in om dit numerieke voordeel in de slotminuten nog uit te buiten. De ZO verdiende overwinning kwam er niet. Mits een tikkeltje meer koelbloedigheid en efficiëntie had de wedstrijd nog voor de rust beslist kunnen zijn in het voordeel voor Westerlo. Toch een dikke proficiat aan het ganse team voor het prima spel, de wilskracht en de discipline om zich niet te laten vangen aan het potig spel van Charleroi en de soms heel eigenaardige beslissingen van een zwakke scheidsrechter.

Ploegopstelling :

Yannick Verbist, Gianni De Meulenaer, Zeb Cannerts (84’ Vincent Van Dyck), Zico Vervloesem, Tibeau Auwers, Jeroen Goor, Cedric Vangeel(gele kaart ), Gillian Vaesen (78’ HÜda Görmus), Andy Lokando (89’ Japer Cox), Ivan Paulino Rosario, Matthias Jansen (gele kaart ) (72’ Simon Reykers), Jeff Vandepaer(NG), Vic Theys (NG)

Volgende wedstrijd : Ma 08/02/2017 : KVC Westerlo - KV Mechelen :Aanvang wedstrijd : 20.00

 

Rik Wauters