Nieuws

Voorbeschouwing Lokeren

11 september, 2019

Vrijdag gaan wij op bezoek naar Daknam, het stadion van Sporting Lokeren. In het verleden hebben wij al 22x deze uitstap gemaakt. Het wordt tijd dat we gaan breken met de negatieve spiraal, want 14 van deze ontmoetingen gingen verloren. Slechts éénmaal konden we richting huiswaarts keren met de drie punten. We schrijven 28 september 2003...

In het tussenseizoen is er veel veranderd bij de Oost-Vlaamse club. Bandenmagnaat Roger Lambrechts verliet na 25 jaar de club. De nieuwe eigenaar luistert naar de naam van Louis De Vries. Deze is geen onbekende figuur in ons vaderlands voetbal. Hij was de drijvende kracht achter de fusieclub GBA (Germinal Beerschot Antwerpen). Het was ook zijn verdienste dat deze Antwerpse club een samenwerking aanging met Ajax. In 2001 verliet hij deze club wegens gezondheidsredenen. Pas dit jaar komt hij dus terug aan de oppervlakte en wil hij zo vlug mogelijk met zijn nieuwe club terugkeren op het hoogste niveau.

Aanwinsten

De meest in het oog springende transfer is die van Jelle Van Damme. Na zijn moeilijke samenwerking met Laszlo Bölöni zocht hij andere oorden op en die vond hij dus in Lokeren. De ondertussen 35-jarige centrale verdediger speelde in de jeugd al eens bij Lokeren en zo keert hij, na bijna 20 jaar, terug naar een vertrouwde heimat. Ook Mister Malinwa, Seth De Witte, kwam de ploeg versterken. Als aanvoerder van KV Mechelen mocht hij 4 maanden geleden nog de titel in 1B vieren en de Beker van België in de lucht steken. Congolees Francis N'Ganga stond 7 jaar lang als linksachter in de basis bij Sporting Charleroi, toen hij in januari 2019 voor een avontuur in Cyprus koos. Drie maanden later zat hij alweer op straat en werd hij dus opgevist door Lokeren.
Ook 2 Japanners vervoegden de rangen, zij luisteren naar de namen van Jun Amano (middenvelder) en Ryuta Koike (rechtsachter). Als we de bronnen van transfermarkt mogen geloven, dan zijn deze spelers respectievelijk €1.5 en €1.2 miljoen waard.
De aanvalslinie werd versterkt met iets minder bekende namen in de oren. Said Ahmed Said, een ex-internationaal van de U19 van... Italië(!) kwam over van het Portugese Rio Ave. Fran Navarro werd weggeplukt uit het B-elftal van Valencia CF en Anel Hajric liet in de voorbereiding zijn kwaliteiten als afwerker zien, maar raakte dan geblesseerd.
Op de laatste dag van de zomertransfers vond er ook nog een spelerswissel plaats. Goudhaantje Dylan Mbayo, trouwens de enige speler die al kon scoren in de competitie dit seizoen, werd geruild tegen Giorgi Beridze van AA Gent.
Reservedoelman Theo Defourny is ook geen onbekende voor onze Kemphanen. Hij kwam over van AFC Tubize en was vaak de man van de match in onderlinge confrontaties.

Huidig seizoen

De start van het nieuwe seizoen hadden ze bij Lokeren waarschijnlijk anders voorgesteld. Op de openingsspeeldag moeten zij onmiddellijk al naar favoriet Beerschot. Deze wedstrijd werd verloren met 1-0. Mickaël Tirpan werd toen in minuut 58 uitgesloten met 2 gele kaarten. Na deze wedstrijd verwees coach Glen De Boeck zowel Tirpan als De Ridder (ondertussen al naar STVV) even naar de B-kern. Daarop volgde een thuiswedstrijd tegen Lommel. Deze wedstrijd bleef steken op een doelpuntenloos gelijkspel. Daarna volgden 3 nederlagen. Eerst op Union (3-1), daarna thuis tegen OH Leuven (0-2), om dan vorige week een serieuze rammeling te krijgen bij Virton (4-0).
In deze wedstrijd kwamen volgende spelers op de grasmat: Verhulst (45' Defourny), Koike, Filipovic, Diaby, Van Damme, Mpati (44' Tirpan), Marecek (66' Beridze), De Witte, Amano, Hupperts, Said

Scheidsrechter

Ken Vermeiren gaat de wedstrijd leiden. Hij kwam vorige week voor de eerste keer dit seizoen in actie. Hij was toen te gast bij OH Leuven tegen Roeselare. In het verleden hadden wij Ken reeds zesmaal als scheidsrechter. Nog geen enkele keer konden we winnen met hem als spelleider. Het wordt tijd om ook deze negatieve statistiek te doorbreken.