Nieuws

Eindelijk...

7 september, 2019

... konden we eens winnen tegen de Kielse Ratten. Niemand die deze overwinning voor onze Kemphanen onverdiend zal noemen. Het was Christian Brüls die in de eerste helft de score kon openen op strafschop en in de tweede helft prikte Sava Petrov het verlossende tweede doelpunt tegen de touwen.

Bob Peeters wijzigde niets aan zijn basiselftal. Wel zagen we Koen Van Langendonck terugkeren na blessure, hij begon echter op de bank. Beerschot had heel wat meer zorgen om aan 18 fitte spelers te geraken. Nochtans was daar in het begin van de wedstrijd niks van te merken. De beste kansen waren voor de bezoekers. Na een misverstand in de verdediging kon Placca op doel trappen. Onze jonge Turkse doelman Berke Özer redde deze bal subliem. Achteraf zagen we op de beelden dat hij de bal vol in het aangezicht kreeg! Ook de tweede kans was Beerschots gezind. Het was de strateeg op het middenveld, Raphael Holzhauser, die een vrije trap richting doel trapte. Ook nu weer zat Berke er goed bij.
Voor de rest werd er weinig ruimte weggeven. Hier en daar hoorde je op de tribunes al zeggen: "het zal weer een detail zijn dat de wedstrijd zal doen beslissen". Die woorden waren nog niet koud toen Lukas Van Eenoo in de zestien kon aanleggen. Zijn bal botste op de arm van Bourdin. Scheidsrechter Smet wees onverbiddelijk naar de stip. Zo kon Christian Brüls de score op 1-0 brengen na 37 minuten.

De tweede helft was amper tien minuten ver toen de geruststellende 2-0 op het bord kwam. Voorafgaand was het een knappe inspeelpas van Brüls naar Van Eenoo. Lukas trapte staalhard op doel, Vanhamel pakte knap, maar in de rebound vond Abrahams zijn maatje Petrov, die beheerst de bal naast de bezoekende doelman prikte. Ook Lukas Van Eenoo was nog dicht bij een treffer en er was nog een tweede strafschopfase. Prychynenko haalde Abrahams neer, maar deze keer werd er gewoon doorgespeeld. Uiteindelijk speelden we de wedstrijd autoritair uit en werden de drie punten thuis gehouden.

KVC Westerlo: Özer, Dewaele, Biset, Soumah, Van Den Bogaert, Antunes, Van Eenoo (87' Keïta), De Schryver, Abrahams (78' Remmer), Petrov (89' Vaesen), Brüls

Beerschot VA: Vanhamel, Dom, Prychynenko, Bourdin, Grisez, Sanusi (80' Pietermaat), Holzhauser, Vancamp (54' Tissoudali), Placca, Noubissi (70' Brogno), Saint-Louis

Doelpunten: 37' Brüls (1-0), 54' Petrov (2-0)

Gele kaarten: Bourdin (B), Noubissi (B), Prychynenko (B), Van Den Bogaert