Nieuws

Voorbeschouwing Beerschot VA

5 september, 2019

Stamnummer 13 is geen onbekende voor ons. De laatste twee jaar hebben we elkaar maar liefst 10x in de ogen gekeken. Veel leuke momenten hebben wij hier niet aan beleefd. We zouden zelfs kunnen stellen dat de Kielse Ratten ons zwart beest zijn. Geen enkele keer kwamen wij als winnaar uit de bus. Drie nederlagen (waarvan twee in in het Kuipje) en zeven gelijke spelen is momenteel de balans. En toch kunnen we stellen dat wij nooit zijn weggespeeld in deze wedstrijden.

Er verdwenen met Van den Bergh (AA Gent), De Jonghe (Sporting Lokeren), kapitein Tom Van Hyfte (OH Leuven) en topschutter Dante Vanzeir (KV Mechelen) vier basisspelers van vorig seizoen. Clubmonument Mo Messoudi verdween ook langs de achterdeur, want hij kreeg geen nieuw contract aangeboden.

NIEUWE SPELERS

Rubin Seigers zocht naar speelgelegenheid en hoopt die bij Beerschot te krijgen. De voorbije drie seizoenen zat hij in de A-kern van landskampioen Racing Genk, maar met amper negen gespeelde wedstrijden kunnen wij zijn keuze goed begrijpen. Een andere Belg is Ryan Sanusi. Hij heeft al heel wat meer wedstrijden op zijn conto maar dan vooral in de Nederlandse Eredivisie. Vorig seizoen was hij te bewonderen bij Grenoble Foot 38, een club uit de Franse Ligue 2.

Topaankoop Raphael Holzhauser is een 26-jarige Oostenrijker van 1m93. Deze verdedigende middenvelder heeft in het verleden bij twee Duitse Bundesliga clubs gespeeld, VfB Stuttgart en FC Augsburg. Dan kwamen er ook nog vier A-internationals bij, maar eerlijk gezegd hadden wij nog niet echt van hen gehoord. Mohamed Réda Halaimia is een Algerijnse rechtsachter, Yan Vorogovskiy is een Kazachse linksachter en de twee spitsen Dylan Saint-Louis en Prince Ibara komen beide uit voor Congo. Net voor het afsluiten van de zomerse transfermarkt kwam daar ook nog Jarno De Smet bij. Hij gaat samen met Lejoly en Nolle uitvechten wie er de tweede doelman wordt.

DIT SEIZOEN

We zijn nu vier competitiewedstrijden ver en er werd 2x gewonnen (twee thuiswedstrijden: Lokeren (1-0) en Union (1-0)), 1x gelijkgespeeld (1-1 op Roeselare) en 1x verloren (3-0 op OH Leuven). Ex-Kemphaan Mike Vanhamel was vorig weekend tegen Union zéér beslissend. Hij stopte de strafschop van Teuma, zodat even later Placca de beslissende treffer tegen de touwen kon jagen. Vorig weekend werd er gespeeld met: Vanhamel, Halaimia, Prychynenko, Bourdin, Vorogovskiy, Holzhauser, Maes (30' Dom), Vancamp (77' Tissoudali), Brogno (57' Noubissi), Placca en Saint-Louis.

Maes raakte vorig weekend gekwetst aan de mediale band van de knie en is zeker één maand buiten strijd, terwijl linksachter Vorogovskiy interlandverplichtingen heeft. Benieuwd hoe coach Stijn Vreven dit gaat oplossen.

SCHEIDSRECHTER

Wim Smet maakte zijn debuut in de hoogste klasse in februari 2010. Momenteel heeft hij al 230 wedstrijden op zijn CV staan. In het begin van het seizoen slaagde hij niet in zijn fysieke testen omdat hij net een heupoperatie had ondergaan. Vorige week kreeg hij het licht op groen en kan hij terug aan de slag. Het Kuipje zal dus zijn eerste opdracht worden van dit seizoen. In het verleden hadden wij Wim al 15x als scheidsrechter. Drie keer kwam hij op bezoek in het Kuipje en drie keer verloren wij niet met hem. In 2010 2-0 winst tegen Lokeren, in 2015 1-0 winst tegen Cercle Brugge en zijn laatste bezoek was van oktober 2015, die avond speelden wij 1-1 gelijk tegen KV Kortrijk.