Nieuws

Voeten op de grond!

1 september, 2019

Onze coach, Bob Peeters, had het vooraf gezegd. Dit gaat een moeilijke wedstrijd worden. En gelijk had hij! Het werd een bikkelharde strijd in de provincie Luxemburg. Er werd weinig voetbal gespeeld, op het randje van agressiviteit, en uiteindelijk kregen we een les in nederigheid. Resultaat 1-0, en een lange busreis terug richting het Kuipje.

Er werd dus een ware veldslag en een fysieke strijd geleverd, soms op het randje af. De tweede bal werd dan ook nog eens telkens gewonnen door Les Verts de Gaume. Virton wilde het ook blijkbaar meer dan onze Kemphanen. De beste kansen waren dan ook voor de thuisploeg. Net voor de pauze viel het grootste gevaar. Eerst redde Berke Özer met een knappe kattesprong het schot van Cruz uit de winkelhaak. Enkele seconden voor de rust was het dan wel raak. Een vrije trap belandde in één tijd, of werd hij toch nog lichtjes aangeraakt door Couturier?, in doel (1-0). Bij het bekijken van de beelden zagen we daarna zelfs dat er een speler van Virton buitenspel liep. Maar de grensrechter reageerde niet. Zo net voor de pauze achterkomen is altijd pijnlijk.

De tweede helft was een copy-paste van de eerste. In minuut 55 werd het wel even heet voor de doelmond van Berke. Liefst 3 kansen noteerden wij toen voor Virton. Maar ofwel stond Berke in de weg, ofwel stond het vizier van de spitsen van Virton slecht afgesteld.
In minuut 73 ging Noël Soumah neer in de zestien. De debuterende scheidsrechter aarzelde niet en legde de bal op de stip..., maar hij kwam terug op zijn beslissing. Want deze keer had de grensrechter het wel gezien dat Noël met een kleine teen buitenspel stond, vooraleer hij onder de graszoden werd geduwd. Weg penalty, weg kans op de gelijkmaker.
De beste kans voor onze Kemphanen viel in minuut 95. Onze kapitein, Maxime Biset, had daar misschien iets meer mee kunnen doen. Zijn kopbal ging net over het doel van Moris. We moeten eerlijk zijn, de thuisdoelman heeft geen enkele redding moeten verrichten. 
Op de persconferentie kregen we het cliché nogmaals te horen: wie eerst zou scoren, zou de wedstrijd winnen. Zo geschiedde... Back to reality, back to 1B: iedereen staat terug dicht bij elkaar. 

KVC Westerlo: Özer, Dewaele, Biset, Soumah, Van Den Bogaert, Antunes, Van Eenoo (88' Kone), De Schryver (62' Remmer), Abrahams, Petrov (75' Gboho), Brüls

Excelsior Virton: Moris, Yordanov, Angiulli, Malget, Laurienté, Lapoussin (71' Soumare), Da Cruz, Lecomte, Couturier, Koré (80' Hadji), Turpel (84' Claes)

Doelpunt: 45' Couturier (1-0)

Gele kaarten: Biset en Lecomte (V)