Nieuws

Voorbeschouwing Virton

29 augustus, 2019

Zondag gaan we op bezoek bij Royal Excelsior Virton. In het seizoen 2013-2014 hebben wij 2x tegen elkaar gespeeld. In het Kuipje wonnen wij met 5-0, in het Stade Yvan Georges gingen we toen met een 0-1 winst naar huis. Hieronder vind je de uitgebreide info terug, zodat jullie met een goede voorbereiding de wedstrijd op het scherm of live kunnen volgen. 

VORIG SEIZOEN

Royal Excelsior Virton kon vorig seizoen de promotie vieren bij de Eerste Amateurs. Zij waren veruit de sterkste ploeg in de eindronde en lieten zo Thes Sport, Lierse Kempenzonen en KSK Deinze achter zich. In eerste instantie kregen zowel zij als Thes Sport geen licentie voor 1B. Opnieuw had hoger beroep succes en konden zij zo promoveren naar onze reeks.

Hun seizoen verliep echter niet van een leien dak. Uiteindelijk hadden zij 3 coaches nodig om deze promotie te bewerkstelligen. Eerst mocht Marc Grosjean (9 competitiewedstrijden) het proberen. Na een 12 op 27 mocht hij beschikken van voorzitter Flavio Becca. In zijn plaats kwam David Gevaert. De ex-coach van Antwerp hield het 13 wedstrijden vol. Na een thuisnederlaag tegen competitieleider Thes Sport, mocht ook hij zijn koffers pakken. 

Hulpcoach Samuel Petit kwam dan aan het hoofd van de groep te staan. Er is een spreekwoord dat zegt: "derde keer, goede keer", bij Virton was dit zeker van toepassing. In de resterende 15 wedstrijden (play-offs inbegrepen) slaagde hij erin om 9 wedstrijden te winnen, 5x gelijk te spelen en liet hij maar 1 verlieswedstrijd optekenen. Missie geslaagd dus!

Van de 36 gebruikte spelers, verlieten er maar liefst 24 de club. Van de 12 gebleven spelers, maakten er wel 11 steeds deel uit van de wekelijkse selectie. Zo bleven doelmannen Moris, de nieuwe aanvoerder, en Dupire, verdedigers François, Angiulli en Laurienté, middenvelders Prud'homme, Lecomte en Vercauteren en aanvallers Koré, Soumaré en Lazaar de club trouw. Spits Franck Koré was de topschutter met 15 doelpunten.

SEIZOEN 19-20

Er werd gezocht naar een nieuwe coach, omdat Samuel Petit de directeur van de voetbalschool werd. Men kwam uit bij Dino Toppmöller. Deze Duitse ex-voetballer is de zoon van Klaus Toppmöller. Klaus verloor de finale van de Champions League in 2002 met Bayer Leverkusen tegen Real Madrid. Zoon Dino werd vroeger in de spits uitgespeeld. In de Amateurreeks van Duitsland werd hij zelfs topschutter in 2011. Hij liet toen 36 doelpunten optekenen.
Als coach haalde hij zijn grootste succes met F91 Dudelange. Met deze Luxemburgse club haalde hij 3 landstitels, won hij 2x de beker en haalde hij vorig seizoen de groepsfase van de Europa League. Daar mocht zijn ploeg uitkomen tegen AC Milan, Real Betis en Olympiakos, van mooie affiches gesproken!

In zijn kielzog kwamen maar liefst 6 spelers over van Dudelange. Allen hebben zij die Europese campagne meegemaakt. Verdedigers Jordanov, Malget en Prempeh, middenvelders Couturier en Cruz en spits Turpel kwamen zo Europees in actie. Die laatste deed vorig seizoen de netten 23x trillen.
Verder kwamen middenvelder Lapoussin (Red Star Paris) en linksbuiten Lewerenz (FC Magdeburg) de rangen versterken. Ook op de Belgische markt zochten zij naar opportuniteiten. Die vonden ze bij KSV Roeselare (verdediger Fazli Koçabas), Lommel SK (Glenn Claes), Waasland Beveren (Floriano Vanzo) en bij Anderlecht (verdediger Abdoul Karim Danté).

SCHEIDSRECHTER LAURENT WILLEMS

Deze 29-jarige scheidsrechter zal zijn debuut maken in de Proximus League. Wij gaan hem voor de eerste keer in de ogen kijken, onze tegenstrever heeft hem al 6x gehad als wedstrijdleider. 

RESULTATEN 1B + BEKER

 OHL  -  Virton  1-0
 Virton  -  Roeselare  0-1
 Lommel  -  Virton  0-3
 Dessel Sport  -  Virton  3-1