Nieuws

Voorbeschouwing Roeselare

14 augustus, 2019

Onze tegenstander van zaterdag, KSV Roeselare, kende een zeer turbulent tussenseizoen. Op speeldag 1 was er nog geen trainer, en ook nieuwe spelers lieten op zich wachten. De voorbereiding verliep dus allesbehalve vlot. Op een gegeven moment was ex-CEO Brian Tevreden zelfs even coach tijdens een oefenwedstrijd.

Van de 31 opgestelde spelers in het seizoen 2018-2019, verlieten er maar liefst 18 spelers de club. De eerste inkomende transfers werden pas gerealiseerd net voor de start van de competitie. De eerste was Jonathan Vervoort. Deze Brusselaar kende zijn jeugdopleiding bij Anderlecht. Op 7 jaar tijd zit hij nu aan zijn vijfde club. Na omzwervingen bij FC Eindhoven, Sporting Charleroi, FC Nordsjaelland en FCV Dender, begint hij nu het seizoen als centrale verdediger bij de West-Vlamingen.
De tweede aanwinst was linksachter Wesley Vanbelle. Momenteel zit hij aan 321 profwedstrijden. Deze heeft hij afgewerkt bij KV Mechelen (3 seizoenen), KSK Beveren (2 seizoenen), FC Eindhoven (3 seizoenen), Eendracht Aalst (2 seizoenen), Cercle Brugge (3 seizoenen) en Lommel SK (vorig seizoen). Elf jaar lang was hij titularis bij deze clubs, enkel de 3 laatste seizoenen wisselde hij de bank met het veld af. Dus het is zeker iemand waar je kan op rekenen.
Daarnaast kwamen ook nog 2 voormalige Kemphanen de rangen vervoegen. Nicolas Rommens stond 102 wedstrijden op het veld als speler van Westerlo, waarin hij 8 doelpunten en 7 assists lukte. In 16 wedstrijden was hij zelfs onze aanvoerder.
De tweede bekende is Jens Naessens. Jens kwam tot 59 optredens bij onze club, waarin hij 16 doelpunten scoorde en 4 assists gaf. Zijn contract liep deze zomer ten einde. Hij tekende in Schiervelde een contract voor één jaar.
Deze week werden ook 2 Brazilianen aangeworven. Marco Tulio speelde vorig seizoen bij de U23 van Sporting Lissabon en Renan Carvalho Areias was eigendom van Corinthians, maar was vorig jaar aan de slag bij RB Brazil. 

De Ijslander Arnar Gretarsson moet dit seizoen alles in goede banen leiden. Hij was vooral bekend bij ons als speler van Sporting Lokeren. Daar was hij gedurende 6 jaar lang de draaischijf. In 2013-2014 was hij ook 1 jaar lang de technisch directeur van Club Brugge. Na zijn ontslag daar, ging hij als coach aan de slag bij de Ijslandse club Breidablik. Roeselare wordt zijn tweede uitdaging als coach.

In hun eerste wedstrijd, nog geleid door assistent-coach David Colpaert, gingen zij roemloos ten onder bij Union (3-0). Vorig weekend zorgden zij wel voor de verrassing. Tegen gedoodverfd titelkandidaat Beerschot werd een gelijkspel afgedwongen (1-1). Het doelpunt kwam van de voet van Godwin Saviour. Zij speelden met het volgende elftal: Wouter Biebauw, Carlo Damman, Jonathan Vervoort, Nermin Zolotic, Wesley Vanbelle (74' Maxim Vandelannoitte), Robbe Bakelandt, Nicolas Rommens, Emile Samyn, Godwin Saviour, Esteban Casagolda (90' Mohammed Aoulad), Ibrahim Kargbo (85' Arsenio Valpoort). Voetbalkrant.com zette de jonge middenvelder Bakelandt in het Dreamteam van 1B van speeldag 2. 

De laatste twee seizoenen kwamen wij maar liefst tienmaal tegen elkaar uit. Daarbij zaten vijf confrontaties in het Kuipje bij. Met respectievelijk een 4-0, 0-0, 0-0, 2-1 en 2-0, kunnen we spreken van een positieve balans.

De scheidsrechter van dienst wordt Arthur Denil. Deze vrij jonge wedstrijdleider (22 jaar) gaat zijn allereerste wedstrijd fluiten op het niveau van 1A-1B.