Nieuws

Weetjes Westerlo-OHL

8 augustus, 2019

Onze persverantwoordelijke Roger en zijn assistente Chris zorgen wekelijks voor interessante nieuwsjes, cijfers en weetjes die ze aan alle journalisten doorgeven. De informatie die ze doorspelen, worden héél vaak gebruikt door de TV-commentatoren. Wij laten jullie deze week kennis maken met een tiental "wist-je-datjes" , en misschien hoor je ze wel tijdens het live-verslag op TV.

- Op speeldag 4 van vorig seizoen won Westel (met 1-3) voor de eerste keer van OHL met meer dan één goal verschil. Kurt Abrahams scoorde één keer en dit bij zijn debuut.

- In de laatste 3 onderlinge duels kon Westel niet scoren tegen de Leuvenaars (0-1, 0-0 en 3-0).

- KVC Westerlo was vorige week de enige ploeg die buitenshuis de drie punten pakte.

- Vier doelmannen kregen bij de start van de competitie, de aanvoerdersband toegewezen: Vanhamel (Beerschot), Moris (Virton), Biebauw (Roeselare) en Verhulst (Lokeren).

- Vier verdedigers werden ook als 'captain' aangeduid: Neven (Lommel), Perdichizzi (Union), Duplus (Leuven) en onze eigen Maxime Biset.

- Twee Kemphanen stonden in het team van de week van Voetbalkrant. Gilles Dewaele en Guillaume De Schryver. Gilles kreeg als commentaar: stond stevig in de defensie, inclusief enkele mooie rushes naar voren. Bij Guillaume werd er geschreven: viel op in het middenveld. Hij had een mooi aandeel in de twee doelpunten.

- Ook de Proximus League zelf kiest elke week de elf opvallendste spelers. Ook hier vinden we De Schryver terug, maar wordt verdediger Noël Soumah naar voren geschoven, omdat hij de Lommelse aansluitingstreffer van de lijn keerde.

- Hoofdtrainer van OHL is Vincent Euvrard. Hij wordt bijgestaan door Frank Vercauteren. Deze laatste neemt de rol van sportief adviseur op zich en zorgt met zijn analyses voor bijsturingen. Dit duo werkte in 2017-2018 al eens samen in 1B bij Cercle en leidden groen-zwart toen naar de titel.

- Ex-speler Bjorn Ruytinx is OHL-ambassadeur en wordt zo het boegbeeld van de club.

- Wij hebben het "En Allemaal Samen", OHL houdt het bij "Samen sterker".