Nieuws

Lommel - Westerlo (0-2)

4 augustus, 2019

De moeilijke verplaatsing naar Lommel werd tot een goed einde gebracht. Onze Kemphanen toonden de juiste mentaliteit en konden ook nog eens op de juiste momenten scoren.

Gemakkelijk hadden onze jongens het niet. Lommel speelde met veel pressing en er moest scherp verdedigd worden op de lange ballen die de Limburgers telkens verstuurden. Het eerste echte wapenfeit viel te noteren in minuut 22. Was het hands of niet? De VAR was niet aanwezig, maar laat ons duidelijk zijn, moest hij er wel zijn geweest, dan had de bal op de stip gelegen. In minuut 35 was het dan wel zover. Na een knappe actie van Brüls, De Schryver, Abrahams en opnieuw De Schryver, brengt onze blonde West-Vlaming de bal in de box. Na het mistasten van een Lommelse verdediger, komt Lukas Van Eenoo aan de bal. Deze verschalkt de doelman met zijn droge linker (0-1). Meteen ook de ruststand.

Tien minuten na de rust werd de score verdubbeld. Eerst had Sava Petrov, na een lange ren van Gilles Dewaele, in het zijnet geschoten. Enkele minuten later opende De Schryver naar Abrahams, en Kurt kon in 2 tijden de doelman verschalken (0-2). Wedstrijd gespeeld, denk je dan. Maar op 6 minuten tijd, kregen de Limburgers 3 mooie kansen om de score te verkleinen. Eerst trapt Santermans de bal voorlangs, daarna moest onze jonge doelman, Berke Özer, tweemaal zijn kunsten tonen.

De score bleef uiteindelijk staan en zo konden we, met een clean-sheet en de drie punten, met de bus naar huis.

 

KVC Westerlo: Berke Özer, Gilles Dewaele, Maxime Biset, Noël Soumah, Bryan Van Den Bogaert, Fabien Antunes, Lukas Van Eenoo, Guillaume De Schryver (82' Kader Keïta), Christian Brüls (85' Ambroise Gboho), Kurt Abrahams (89' Christophe Janssens), Sava Petrov

Doelpunten: 35' Lukas Van Eenoo (0-1), 54' Kurt Abrahams (0-2)

Gele kaarten: 38' Bryan Van Den Bogaert, 86' Sava Petrov