Nieuws

Voorbeschouwing Lommel

30 juli, 2019

Onze eerste tegenstrever van het seizoen is Lommel SK. In het tussenseizoen veranderde heel wat bij deze Limburgse club. De Israëlische zakenman, Udi Shochatovich, eveneens bestuurder bij Maccabi Haïfa, heeft het nu voor het zeggen bij Lommel SK.

Coach Tom Van Imschoot, die een avontuur als T2 van Genk aanging, werd vervangen door de Ijslander Stefan Gislason. Voor velen misschien een vreemde naam, maar als je weet dat de nieuwe technische directeur, Ronny Van Geneugden,  hem nog getraind heeft als speler van OH Leuven, dan is dit toch geen vreemde eend in de bijt.

Ook topschutter Leonardo Rocha Miramar, mister 50% en goed voor 21 van de 41 gescoorde doelpunten vorig seizoen, zocht andere oorden op. Ondanks dat hij nog een deel van de voorbereiding meedeed bij de Limburgse club, was het uiteindelijk KAS Eupen die hem kon overtuigen om een handtekening bij hen te zetten. 
Van het basiselftal verdwenen ook nog doelman Gaëtan Coucke (terug naar KRC Genk), rechtsachter Soufiane El Banouhi (Union SG), middenvelder Glenn Claes (via eigenaar KV Mechelen, getransfereerd naar nieuwkomer Excelsior Virton) en aanvaller Sam Valcke (FCV Dender).

Als nieuwkomers noteerden wij in de eerste plaats, de Litouwse doelman Tomas Svedkauskas (die nog bij de jeugd van Fiorentina en AS Roma heeft gespeeld). Deze gaat de concurrentie met Jesse Bertrams (ASV Geel) aan voor de plek van eerste doelman. Ook rechtsachter Jonathan Hendrickx (Breidablik), de Nederlandse middenvelder Ricardo Ippel (MVV), aanvallende middenvelder Beka Vachiberadze (FK RFS) en spits Arne Naudts (SpVgg Unterhaching) spelen dit jaar in het groen-wit van de Limburgers. Verder werden er nog U21-spelers aangeworven van enkele Eersteklassers: Joep Hakkens en Siebe Paesen (KRC Genk), Anass Aaroury (Zulte Waregem) en Rik De Kuyffer (Club Brugge).

Het verhaal van spits Arne Naudts is opmerkelijk. Na 2 seizoenen bij Helmond Sport gezeten te hebben, kreeg hij deze zomer een contract aangeboden bij de Duitse club Unterhaching. Na amper 3 weken hield hij het daar voor bekeken, wegens te ver van huis en tekende hij daarom maar een contract bij Lommel.

In de voorbereiding speelden zij 10 oefenwedstrijden. Dit resulteerde in 7x winst, in 1 gelijkspel en 2 nederlagen. Het doelpuntensaldo was indrukwekkend. Er werden maar liefst 41 doelpunten gescoord, en ze kregen er maar 10 tegen.De 16 verschillende schutters luisterden naar de volgende namen: Aabbou (7), Leonardo (6), Vermijl (5), Zaroury (4), De Kuyffer (3), Cerigioni (3), Hendrickx (3), Paesen (2). Brebels, Paulussen, Naudts, Vachiberadze, Senyang en Henkens scoorden elk 1 doelpunt. Ook 2 testers wisten één doelpunt te scoren: Stevic en Da Silva.

Bij de laatste 5 confrontaties in het Soevereinstadion, konden wij driemaal met de winst naar huis gaan en werd er tweemaal verloren.

 11 januari 2019  Lommel SK  -  KVC WESTERLO  2-1
 28 oktober 2018  Lommel SK  -  KVC WESTERLO  0-1
 9 augustus 2013  Lommel SK  -  KVC WESTERLO  0-2
 23 maart 2013  Lommel SK  -  KVC WESTERLO  3-2
 11 november 2008  Lommel SK  -  KVC WESTERLO  1-3