Nieuws

Perfecte voorbereiding!

26 juli, 2019

Voor onze laatste oefenwedstrijd werden wij uitgenodigd door NAC Breda. De wedstrijd vond plaats op de terreinen van DOSL in Leende. 

De wedstrijd heeft tot op het laatste moment aan een zijden draad gehangen. Bij aankomst in Leende was het stevig aan het onweren. Opwarmen was onmogelijk in deze omstandigheden. Een twintigtal minuten voor de start van de wedstrijd, klaarde het dan uiteindelijk toch op, zodat de wedstrijd met een kwartier vertraging op gang werd gefloten.
In de eerste helft botsten we op een stevige tegenstander. In ieder geval was dit een goede oefening naar de belangrijke eerste competitiewedstrijd van volgende week toe. Het aanvangskwartier was voor de bezoekers, maar gaandeweg noteerden we toch 3 kansen voor onze Kemphanen. In minuut 14 vond Guillaume De Schryver de Nederlandse doelman op zijn weg. Twee minuten later ging Brüls zijn kans, maar ook hij kon niet raak treffen. De beste kans was voor Kurt Abrahams. Souleymane Kone onderschepte een aanval van NAC, stuurde met een verschrikkelijk harde kopbal Kurt op weg naar de doelman van NAC, maar deze had een goede redding in huis.

Na de rust stonden we binnen het kwartier op een 0-2 voorsprong. Tweemaal lag Sava Petrov aan de basis. In minuut 56 zette hij met een schot in één tijd het scorebord op (0-1). Iets later sneed hij goed naar binnen, en bediende hij Guillaume De Schryver (0-2). NAC kon vrij vlug tegenscoren. Door een iets te nonchalante dribbel van Brüls, verloor deze laatste de bal op een cruciale plaats en zo konden onze Noorderburen tegenscoren (1-2).
In de laatste 5 minuten zagen we nog 3 mooie acties. Eerst was er een knappe één-twee tussen Brüls en De Schryver, waardoor Sava Petrov bijna zijn tweede van de avond maakte. In minuut 84 liet Berke Özer zich opmerken door een knappe redding en twee minuten voor affluiten schilderde Kurt Abrahams de bal op het hoofd van Lukas Van Eenoo, die zo de 1-3 eindscore vastlegde.

 

KVC Westerlo: Berke Özer, Gilles Dewaele (72' Christoffer Remmer), Maxime Biset, Souleymane Kone (45' Noël Soumah), Bryan Van Den Bogaert (45' Christophe Janssens), Fabien Antunes, Lukas Van Eenoo, Guillaume De Schryver, Kurt Abrahams, Christian Brüls, Sava Petrov (73' Ambroise Gboho).

 

Doelpunten: 56' Sava Petrov (0-1), 60' Guillaume De Schryver (0-2), 62' (1-2), 88' Lukas Van Eenoo (1-3).