Nieuws

Stage Bolu: dag 6

8 juli, 2019

Zondag stond in teken van ontspanning. Na een paar dagen hard gewerkt te hebben, moesten onze spelers enkel in de voormiddag trainen. In de namiddag was iedereen vrij. Ook onze kiné's hadden geen werk te verrichten, dus namen we even de tijd om met hen een babbel te slaan en ze via deze weg aan jullie voor te stellen.

Valère Vanolst

Als  vroeg-gepensioneerd mijnwerker ging deze gewezen Lummenaar - nu woonachtig op Veerle-Heide - 31 jaar geleden als sportverzorger aan de slag bij KVCW, dat toen onder Marcel Corens zaliger in Derde Nationale aantrad.
Hij bekwaamde zich in sportverzorging, taping, kinesiotaping en massage, en is ondertussen niet meer weg te denken bij de Kemphanen.
Ook met het materiaal en de was houdt hij zich bezig, samen met Maddy Lievens en Marc Van den Eynden, en hij is tevens de vaste chauffeur van het 'busje'. Bij de uitwedstrijden zorgt hij er dan voor, samen met zijn kompanen Jos Bosmans en Jan Van Elst, dat alle kledij en materiaal vervoerd wordt en ter plaatse is voor de spelersbus arriveert.

Jan Engelen

Een ander Westels meubelstuk is kinesist Jan Engelen, die naast de klassieke kiné-opleiding zich ook nog specialiseerde in revalidatietraining. Jan, die ondertussen Abraham ook al heeft gezien, is al een 20-tal jaar bij Westerlo actief, waarvan 18 jaar bij de A-kern.
Met de uitbreiding van de technische staf, zijn de taken een beetje herschikt, met de gevolg dat je hem nu minder op het veld zal zien. Voorheen stond hij nog regelmatig in voor de opwarming en de lenigmakende oefeniningen, maar daarvan werd hij nu ontlast.
Op de voormiddagen werkt hij bij KVCW, in de namiddag is hij actief in zijn eigen praktijk in Zoerle-Parwijs.

Stijn Roose

Ondanks dat Stijn geen voetbalverleden heeft, voelt hij zich helemaal thuis in dit wereldje. Heel toevallig kon hij vorig jaar holderdebolder mee op stage naar Bolu, en sindsdien werkt hij halftime als kinesist, ter ondersteuning van onze anciens Valère en Jan.
Vanaf dit seizoen is hij ook 'High Performance Coach', d.w.z. dat zijn taak is de individuele prestaties te bevorderen. 
Momenteel volgt hij online de Masteropleiding van F.S.I. Strength & Conditioning in Soccer.

(Hans Celis)