Nieuws

Stage Bolu: dag 2

4 juli, 2019

Trouwe fans zullen al wel opgemerkt hebben dat er een fris gezicht rondloopt in onze trainersstaf. Op dag 2 van de stage hebben wij een exclusief interview gehad met de nieuwe "Physical Coach".

Rudger Van Snick is een 32-jarige Geraardsbergenaar, die zelf nog gevoetbald heeft tot zijn 18 jaar, bij de jeugd van Ninove en Denderleeuw. Daarna heeft hij alles gezet op zijn studies kinesitherapie aan de VUB. Tijdens zijn studies ging hij aan de slag bij de Oost-Vlaamse club SV Voorde. Daar werd hij 7 jaar later aangetrokken door het grote RSC Anderlecht. Aanvankelijk was hij enkel kinesist bij de A-ploeg, maar na het volgen van een aantal cursussen en zijn interesse in de toenemende informatisering van het voetbal, werd hij na 4 jaar 'Senior Performance & Medical Data Advisor'. In mensentaal betekent dit dat hij de 'fysiek' moet opvolgen (via GPS en testen) en bijsturen.
De Brusselse club besloot echter om de samenwerking stop te zetten en via via kwam Rudger in Westerlo terecht. Rudger was onmiddellijk gecharmeerd van het project van de nieuwe investeerders en de positieve indrukken die hij overhield aan zijn gesprekken met de coach(es).

Welkom bij onze club Rudger!