Nieuws

STVV - KVC Westerlo 2-1

20 mei, 2019

Een experimenteel Westerlo heeft lang stand gehouden tegen PO1-kandidaat Sint-Truiden. Uiteindelijk moesten onze Kemphanen het onderspit delven, maar mogen ze met een opgeheven hoofd deze PO2 verlaten en gaan genieten van een welverdiende vakantie.

Bob Peeters dropte maar liefst 9 nieuwe namen in zijn basisopstelling. Deels gedwongen, maar hij gunde ook de jongens die een gans jaar hard gewerkt hadden, en minder speelminuten hadden gekregen, een kans om zich te tonen op dit niveau.

Zo kwam Yentl Van Genechten voor de eerste keer aan de aftrap en Kel Ofori mocht zelfs zijn debuut maken.
Marc Brys was er minder gerust in. Hij toonde respect voor onze Kemphanen door zijn sterkst mogelijk elftal tussen de lijnen te brengen.
Dit vertaalde zich weliswaar in het spel. De thuisploeg was dominant tegen onze jonkies. Echte uitgespeelde kansen zagen we wel niet. En als er eens naar doel werd getrapt stond Kristof Van Hout paraat. Zo voorkwam hij in minuut 25, met een beenveeg, de openingsscore voor de Limburgers.
Enkele minuten voor de pauze kregen we dan een eerste VAR-moment voorgeschoteld. Guillaume De Schryver en Ibrahima Sankhon gingen na een duel samen tegen de grond. Na het scherm te hebben geraadpleegd, gaf scheidsrechter Wim Smet een gele kaart aan Guillaume. Achteraf gezien, kwamen we daar goed weg. Op de TV-beelden zag je duidelijk dat De Schryver met een soort van karatetrap, de Limburgse verdediger in zijn edele delen raakte.
Net voor de rust lag de bal toch in het mandje. In minuut 43 leverde Christophe Janssens een mooie voorzet af in de zestien. Stephen Buyl bracht de bal in één tijd voor het doel en Alexis De Sart werkte fraai af voor de aanstormende Wouter Corstjens. Zo kwamen we op een gevleide voorsprong na een eigen doelpunt van de Truienaars (0-1).
Na de pauze toonden onze Kemphanen hun grinta. Ze bleven strijden voor elke bal. Op het uur zag je wel de vermoeidheid toeslaan bij onze Kemphanen. Kel Ofori moest met krampen naar de kant, en ook enkele andere jongens zaten op hun tandvlees te spelen.
Met een beetje geluk hadden we de score kunnen verdubbelen. In minuut 63 kreeg Jens Naessens daar de gelegenheid voor. Spijtig genoeg speelde hij het daar slecht uit.
Sint-Truiden bleef drukken en wou absoluut een blamage voorkomen. In minuut 73 was het dan zover. Alexis De Sart maakte zijn tweede van de avond. Gelukkig voor hem was het nu wel aan de juiste kant. Met een schot uit de tweede lijn verschalkte hij Kristof Van Hout (1-1).
Even later was het tijd voor het tweede VAR-moment. Na een contact in de zestien met Christophe Janssens, was Boli tegen de grond gegaan.
Smet was onverbiddelijk en hij wees naar de elfmeterstip.
Kristof Van Hout zorgde er echter voor dat de bordjes in evenwicht bleven, door de strafschop van Botaka te pareren.
Helemaal op het einde werden we dan toch afgemaakt. Invaller Wolke Janssens bezegende ons lot, door met een lage knal vanop de zestien, onze doelman te verschalken in de korte hoek (2-1).
De meegereisde supporters bedankten op het einde spelers en technische staf voor het schitterende seizoen dat ze hebben mogen meemaken.

KVC Westerlo: Kristof Van Hout, Kel Ofori (61’ Maxime Biset), Wouter Corstjens, Noël Soumah, Yent Van Genechten, Nicolas Rommens, Guillaume De Schryver, Christophe Janssens, Stephen Buyl (65’ Lukas Van Eenoo), Jens Naessens, Sava Petrov (81’ Christian Brüls).

Gele kaart: Kel Ofori, Guillaume De Schryver

(Peter Boons)