Nieuws

KV Oostende - KVC Westerlo 0-3

13 mei, 2019

Nogmaals hebben onze Kemphanen bewezen dat ze helemaal niet het zwakke broertje van deze reeks zijn. Via een vrije drang naar voren en een schitterende mentaliteit, keerden we met een niet eens overdreven 0-3 score terug huiswaarts richting De Merodedreef.

De statistieken spraken niet in ons voordeel. Van de laatste 7 onderlinge confrontaties werd er amper 1 punt gesprokkeld tegen de kustboys. Al gaf dat ene puntje, 3 weken geleden in de thuiswedstrijd, ons wel hoop. Niet minder dan 25 doelpogingen, enkel voor Westerlo, zouden er die avond genoteerd worden. Spijtig genoeg stond het vizier toen niet op scherp, en bleven we steken op een brilscore.

In Oostende zagen we een identiek spelverloop als in het Kuipje. Het regende kansen bij de vleet en onze jongens voelden zich duidelijk als een vis in het water. Speels, onbezonnen en dartelend bewegend over het veld.
In minuut 8 mochten we al voor de eerste keer victorie kraaien. Nader Ghandri speelde zichzelf met een knap technisch nummertje vrij in de verdediging. Hij speelde Gilles Dewaele aan, en met een mooie, lange diepe bal kon onze rechtsachter Ambroise Gboho bereiken. Die verschalkte doelman Ondoa met een strak schot in de linkerhoek (0-1). Toegegeven: het was wel met de hulp van de slapende verdediger van Oostende dat Ambroise dit doelpunt kon maken.
Onmiddellijk daarna werd de score bijna verdubbeld. Guillaume De Schryver zette een mooie loopactie op en zo kwam hij oog in oog met de West-Vlaamse sluitpost. Zijn opwippertje werd echter gered.
Na 25 minuten was Gboho er dichtbij om zijn tweede van de avond te maken. Zijn kopbal, na een strakke voorzet van Ghandri, belandde echter op de buitenkant van de paal.
De rechtstreekse tegenstander van Ambroise zag alle sterren van de hemel. Even later was het kans nummer 3 voor onze Ivoriaan. Dit keer zat Ondoa er met zijn hand nog tussen.
De thuisploeg kon enkel reageren met een afstandsschot van Marquet. Al was deze poging meer dan verdienstelijk te noemen.
In de tweede helft werd er op dezelfde manier verder gevoetbald.
Eerste moment van opwinding kwam wederom van de voet van Gboho. Hij zette zich door, moest iets te ver uitwijken naar links, en zo kon de doelman de poging pareren.
Aan de overzijde moest Koen Van Langendonck ook even plat, na een poging van de ingevallen Jonckheere.
Net op het uur krijgt ook Guillaume De Schryver de kans op de voorsprong uit te diepen. Zijn derde poging, na weer een fantastische doorsteekpas van Brüls, strandt nogmaals op de doelman.
Uitstel van executie zou het zijn. De 2 grote hoofdrolspelers van de avond, De Schryver en Gboho, zorgden deze keer in hun eentje hiervoor. Na een pas van de eerste kon onze nummer 10, eindelijk zijn tweede van de avond maken (0-2).
In minuut 70 gooit onze trainersstaf de pijlsnelle Petrov in de strijd.
Voor diegenen die toen net even knipperden met hun ogen, de (0-3) stond onmiddellijk op het bord. Sava stond er maar net op, toen hij de voorzet van Van Den Bogaert devieerde met zijn grote teen.
Naast de zijlijn zweepte Bob Peeters zijn verdedigers individueel op met de woorden “mannen: we houden de nul vandaag”.
Duidelijke richtlijnen na deze toch weer euforische avond. Sakala kan dan uiteindelijk nog eens aanleggen, maar Koen had de boodschap goed begrepen van zijn coach en zorgde mee voor het clean-sheet van de avond.
In de toegevoegde tijd kon de kers op de taart gezet worden. In een 3 tegen 1 situatie was Sava Petrov net iets te zelfzuchtig om zijn tweede te maken, i.p.v. de bal af te leggen aan Stephen Buyl.
Mathematisch maken we nog steeds kans op de groepswinst. Nu woensdag al volgt de clash tegen Charleroi, in de laatste wedstrijd in het Kuipje van dit seizoen.

KVC Westerlo: Koen Van Langendonck, Gilles Dewaele (90’ Yentl Van Genechten), Nader Ghandri, Maxime Biset, Wouter Corstjens, Bryan Van Den Bogaert, Fabien Antunes, Lukas Van Eenoo, Guillaume De Schryver (84’ Stephen Buyl), Christian Brüls, Ambroise Gboho (70’ Sava Petrov)

Gele kaart: Wouter Corstjens


(Peter Boons)