Nieuws

Beerschot Wilrijk - KVC Westerlo 3-2

5 mei, 2019

Onze Kemphanen op bezoek bij de Kielse Ratten, had in het verleden nog niet veel succes opgeleverd. Deze keer zou het weer van dat worden. Een 2-0 achterstand werd weliswaar kort na de rust terug in evenwicht gebracht, maar een verdiende 3-3 werd afgekeurd door de tussenkomst van de VAR.

Bob Peeters verving de geschorste Nader Ghandri door Noël Soumah, en ook aanvoerder Nicolas Rommens mocht opdraven. Hij verving Sava Petrov, die naar de bank werd verwezen.In de eerste 10 minuten trokken onze jongens het spel naar zich toe. Dit resulteerde vrij onmiddellijk in 2 hoekschoppen, en een schot op de paal van Lukas Van Eenoo.

Bij het eerste gevaar voor de thuisploeg, was het wel onmiddellijk raak. Tissoudali zette voor vanop links en met een efficiënte kopbal trof Placca raak (1-0). Het balbezit en de controle over de wedstrijd bleef voor Westerlo, maar echte zuivere doelkansen kwamen daar niet uit. Bij een schaarse tegenstoot, in minuut 29, verdubbelde Beerschot de voorsprong. Een vrije trap van Placca verdween rechtstreeks in doel (2-0). Van een koude douche gesproken!
Guillaume De Schryver kreeg nog de kans om voor de rust, de aansluitingstreffer te maken. Spijtig genoeg mikt hij op de Beerschotse goalie.

Na de pauze verschenen onze Kemphanen nog gretiger op het veld. Vrijwel onmiddellijk kwam de (2-1) op het bord. Na een fout van Grisez in het strafschopgebied, wees scheidsrechter De Cremer naar de elfmeter. Ijskonijn Christian Brüls zette deze feilloos om. Beerschot onderging de wet van de sterkste en in minuut 67 stonden de bordjes terug in evenwicht. Het was kersverse Kemphaan van het seizoen, Lukas Van Eenoo, die voor deze score zorgde (2-2). Erop en erover denk je dan. Maar weer was het Placca die zijn duivels deed ontbinden. In minuut 82 verrast hij Koen Van Langendonck. Onze doelman speculeert op een voorzet van de Togolees, die echter de bal in de korte hoek keihard in doel schiet (3-2).

Dan volgen er nog dolle 5 minuten. Eerst krijgen Messoudi en Placca nog de kans om de score uit te diepen. De eerste vindt Van Langendonck op zijn weg, Placca zijn vrije trap belandt op de dwarsligger. Tijd voor onze coach om een verrassing uit zijn hoed te toveren. Hij brengt Yentl Van Genechten in om gevaar te creëren op de rechterflank. In minuut 88 resulteert dit dan in de gelijkmaker. Met een fantastische spurt komt Yentl in balbezit en geeft hij de perfecte assist aan Kurt Abrahams. Die aarzelt geen seconde en in één tijd verschalkt hij Lejoly (3-3). Heel de Westelse bank sprong recht van geluk.

Maar dan komt het dekselse busje, genaamd VAR, tussenbeide. Zij manen Wesli De Cremer aan om de beelden te gaan bekijken. Blijkbaar stond Ambroise Gboho in de baan van het schot en verhinderde hij zo het zicht van de doelman. Weg delirium, weg verdiend gelijkspel. “De volgende keer blijf ik gewoon zitten” zei Bob Peeters voor de TV-camera. “Hoe onnozel kom je over als je springt van blijdschap, en dan te horen krijgt dat het toch geen doelpunt is”.

KVC Westerlo: Koen van Langendonck, Gilles Dewaele (86’ Yentl Van Genechten), Maxime Biset, Noël Soumah, Bryan Van Den Bogaert, Guillaume De Schryver (68’ Kurt Abrahams), Nicolas Rommens (80’ Jens Naessens), Fabien Antunes, Lukas Van Eenoo, Christian Brüls, Ambroise Gboho.

Gele kaarten: Fabien Antunes, Bryan Van Den Bogaert, Noël Soumah

(Peter Boons)