Nieuws

Sporting Charleroi - KVC Westerlo 2-0

15 april, 2019

Na vier speeldagen in Play Off 2 verloren onze Kemphanen voor het eerst. In Charleroi werd het 2-0, al had geel-blauw zeker ook wat goede kansen. Westerlo moest meer dan 3 kwartier met 10 verder na twee gele kaarten voor Buyl. 

Voor de verplaatsing naar het Stade du Pays in Charleroi, ging Bob Peeters voor de eerste keer roteren. Sava Petrov, met een blessure, moest noodgedwongen vervangen worden en zo kreeg Ambroise Gboho een kans als diepe spits. Ook zagen we een nieuwe linkerflank, Janssens en Buyl, en moesten Naessens en Van Den Bogaert een plaatsje op de bank gaan zoeken.

De partij was nog maar net op gang gefloten of ze lag al 5 minuten stil. Bij een tackle van Gilles Dewaele op Dorian Dessoleil, bleef deze laatste al kreunend liggen en zo moest hij uiteindelijk met de draagberrie van het veld gaan. In het eerste halfuur was het overwicht voor Charleroi. Echter uitgespeelde kansen zagen we niet. In minuut 27 moest Koen Van Langendonck voor de eerste keer in actie komen, op een schot van Osimhen Voor de rest was er weinig animo te bespeuren voor de 5967 toeschouwers. In minuut 41 kan Stephen Buyl zich doorzetten op de flank. Hij komt naar binnen, duikt de grote rechthoek in, en gaat neer. Scheidsrechter Jan Boterberg aarzelt geen seconde en geeft… een gele kaart voor een schwalbe. Nu had Stephen al na 20 minuten een geel karton voor zijn ogen zien verschijnen en zo moest hij noodgedwongen de kleedkamers iets vroeger gaan opzoeken dan zijn teamgenoten.

Tijdens de rust dokterden de trainersstaf een nieuw tactisch plan uit. Van Den Bogaert verscheen in het elftal en Gboho bleef in de kleedkamer. Kurt Abrahams werd zo de diepste man. Ei zo na pakte dit fantastisch uit. Want tot driemaal toe was onze Zuid-Afrikaan dicht bij de openingstreffer. Bij de eerste kans pakt Penneteau, in de rebound veegde Martos de bal van de lijn. De thuisploeg wilde kost wat kost nog eens een thuiswedstrijd winnen, het was van december geleden, en voerde  zo de druk op.Felice Mazzu bracht met Jérémy Perbet nog een extra aanvaller in, en 1 minuut later was het prijs. Na een flankvoorzet van Marinos trapt Niane in één tijd op doel, (1-0) in minuut 67.Iets later krijgt Kurt zijn derde kans. Opnieuw ligt Penneteau in de weg.

Met nog 5 minuten te spelen, en ondanks de numerieke minderheid, neemt Westerlo het balbezit in handen. Op het moment dat Bob Peeters zijn ultieme mogelijkheid om te scoren, Nader Ghandri die oorlog moet gaan maken in het strafgebied, wil proberen, scoort de thuisploeg zijn verlossende tweede treffer. Het schot van Osimhen wijkt af op de voet van Antunes en gaat zo via een lob over de verbouwereerde Van Langendonck in doel (2-0). Helemaal ontevreden kunnen we niet zijn. Ondanks dat wij 50 minuten met 1 man minder hebben gespeeld, hebben wij in die periode de best uitgespeelde kansen van de wedstrijd gekregen.

KVC Westerlo: Koen Van Langendonck, Gilles Dewaele, Maxime Biset, Nader Ghandri, Christophe Janssens (72’ Jens Naessens), Christian Brüls, Fabien Antunes, Lukas Van Eenoo, Stephen Buyl, Kurt Abrahams, Ambroise Gboho (45’ Bryan Van Den Bogaert)

Gele kaarten: Gilles Dewaele (1’), Stephen Buyl (20’ en 41’)

Rode kaart: Stephen Buyl (41’)

(Peter Boons)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KVC Westerlo: Koen Van Langendonck, Gilles Dewaele, Maxime Biset, Nader Ghandri, Bryan Van Den Bogaert, Jens Naessens, Fabien Antunes, Lukas Van Eenoo, Christian Brüls (80’ Stephen Buyl), Kurt Abrahams(71’ Nicolas Rommens), Sava Petrov(85’ Guillaume De Schryver)

 

(Peter Boons)