Nieuws

KVC Westerlo - KAS Eupen 0-3

4 april, 2019

Wat een wedstrijd! Hoezo, midweekvoetbal is saai? Het tegendeel is nu wel bewezen. Gisteren speelden onze Kemphanen een ijzersterke partij tegen KAS Eupen. De 0-3 op het scorebord aan het einde van de wedstrijd was dan ook meer dan verdiend. Geel-blauw heeft bewezen dat het genoeg kwaliteiten heeft om mee te draaien in Play Off 2. 

De eerste test noemden velen het. Eindelijk konden we ons eens meten met een eersteklasser. Want de match van zaterdag jongstleden tegen Beerschot: tja, die ploeg kenden we. Eupen had de reguliere competitie afgesloten op een twaalfde plaats. Tien overwinningen in 30 matchen. Standard en Anderlecht gingen hier de boot in met 2-1.Conclusie was: het kon wel eens een zware avond worden aan de Kehrweg.

Tijdens de aanvangsminuten zag je al onmiddellijk dat dit een technisch verfijnde ploeg is. Het was even zoeken en tasten voor onze Kemphanen. Maar met de steun van onze meegereisde supporters kwamen we gaandeweg beter in de wedstrijd.
De eerste kansen waren dan ook Kempisch getint. Niet dat thuisdoelman Van Crombrugge wonderen moest verrichten, maar je voelde de dreiging. In minuut 16 was het dan zover. Zij het wel met een gelukje. Gilles Dewaele bereikte Naesssens in het strafschopgebied. Jens draaide zich mooi voorbij zijn tegenstander, trapte op doel en de bal kwam tegen de hand van Blondelle. Scheidsrechter Wesley Alen aarzelde geen moment en legde de bal op de 11-meter stip. Lukas Van Eenoo was de man van dienst en zo bracht hij ons voor de eerste keer op voorsprong (0-1).

Onze jongens bleven mooi voetbal, dito combinaties op de Eupense grasmat brengen. Bij een korte hoekschop van Van Eenoo kwam de bal bij Abrahams terecht. Kurt zette voor en onze kapitein en rots in de branding, Maxime Biset, kopte de bal met een buffelstoot voor de tweede keer naast Van Crombrugge. Dolle pret op de Westelse bank en zowaar een dubbele voorsprong in minuut 32. Ook Petrov en Van Eenoo kwamen nog dicht bij een doelpunt, maar ze spaarden de Panda’s van een totale blamage voor de rust.Die zou er net na de rust wel komen. Aan de basis lag een perfecte lange uittrap van Koen Van Langendonck. Blijkbaar wisten ze in Eupen nog niet dat wij een Usain Bolt in onze rangen hebben. Aan diegenen die dachten dat Sava de bal niet meer ging halen, kent hem duidelijk niet. Hij legde de bal terug, die tot bij de jongen van de streek, Christian Brüls, kwam. Deze haalde uit met een verschroeiend schot, en de bal verdween voor de derde keer in het doel.

Een 0-3 score na 55 minuten had zelfs de grootste optimist niet durven dromen. Tijd ook voor de supporters om met een nieuw lied af te komen. Gedurende de rest van de wedstrijd zouden zij de klassieker van Peter Maffay, “Du” meerdere malen aanhalen, tot groot jolijt van iedereen. Eupen wil zich dan niet helemaal laten begraven en gaat dan op zoek naar een eerreddend doelpunt. Maar onze defensie kraakt niet. In minuut 80 was de 0-4 nog mogelijk, maar het schot van Jens Naessens spat tegen de paal.Tijdens de persconferentie hoorden we de Eupense coach identiek hetzelfde zeggen als zijn collega Stijn Vreven op zaterdag. De mentaliteit en de wil van Westerlo om te winnen was veel groter dan zijn club.

KVC Westerlo: Koen Van Langendonck, Gilles Dewaele, Maxime Biset, Nader Ghandri, Bryan Van Den Bogaert, Jens Naessens, Fabien Antunes, Lukas Van Eenoo, Christian Brüls (80’ Stephen Buyl), Kurt Abrahams(71’ Nicolas Rommens), Sava Petrov(85’ Guillaume De Schryver) 

(Peter Boons)