Nieuws

KSV Roeselare - KVC Westerlo 1-1

4 maart, 2019

Wat een apotheose! Wat een ontlading! Wat een wereld van verschil! Je mag gerust zijn, dit was oververdiend.  Roeselare, nochtans de ploeg in vorm na hun trainerswissel, zag gedurende 60 minuten sterren tegen onze vechtende Kemphanen. Het laatste halfuur was niet weggelegd voor hartlijders. De coach uit Roeselare bracht al zijn aanvallers in en met de steun van het thuispubliek probeerden de West-Vlamingen ons weg te drukken. Maar onze jongens hielden stand.

 

 

We noteren minuut 10 als we de eerste goede kans van de wedstrijd zien. Na een mooie uitgespeelde aanval op links, bracht Fabien Antunes de bal voor. Jens Naessens devieerde de bal net naast de kooi van zijn goede vriend Wouter Biebauw. Ook de volgende dreiging was Westerlo getint. Lukas Van Eenoo bracht een vrije trap voor doel. Dit keer probeerde Jens het met zijn hoofd, maar ook deze bal ging naast. Op het halfuur kans 3. Weer vertrok de bal vanop links en uiteindelijk was het Sava Petrov die de bal een meter over het West-Vlaamse doel schoot. En nog was het niet gedaan. Gilles Dewaele ging op wandel op zijn rechterflank en besloot met zijn linker op Biebauw.

De neutrale toeschouwer zag een Westerlo dat zich zeker niet ging ingraven, maar dat voluit voor zijn kans ging. Voor de rust zagen we de beste kans om te scoren te openen. Fabien Antunes, die weer een dijk van een wedstrijd speelde, lanceerde Gboho. Maar ook de vijfde kans verdween naast de verkeerde kant van de paal. Rusten gingen we uiteindelijk met een 0-0. Na de rust moest Biebauw opnieuw aan het werk. De vrije trap van Christian Brüls ging over het muurtje, maar de doelman lag in de goede hoek om de bal in hoekschop te verwerken. Bij de zevende kans van de wedstrijd was het eindelijk raak. Onze nummer 7, Lukas Van Eenoo, mocht de vrije trap nemen en het was onze toren Nader Ghandri die de bal in de verste hoek kopte. Alle geelblauwe harten klopten nu iets sneller. Zou de verdiende beloning er nu toch komen? In minuut 80 gingen deze harten nog sneller slaan. Op dat moment maakte Roeselare, met zijn eerste echte kans van de wedstrijd, gelijk. Het was invaller Saviour Godwin die de gelijkmaker liet optekenen. Het stadion ontplofte en het thuispubliek schreeuwden hun jongens naar voor. Het mocht niet baten. In blessuretijd pakte Danzell Gravenberch ook nog een rechtstreekse rode kaart na een felle tackle op Gboho. De score bleef staan en we gaan naar play off 2!
Een mooi geschenk voor onze spelersgroep en trainersstaf na 9 maanden hard labeur.

KVC Westerlo: Van Langendonck, Dewaele, Biset, Ghandri, Van Den Bogaert, Petrov (86’ Soumah), Antunes, Van Eenoo, Gboho, Brüls (80’ Rommens), Naessens (92’ Corstjens).

Gele kaart: Naessens 

(Peter Boons)