Nieuws

KVC Westerlo - Lommel SK 2-2

24 februari, 2019

Op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie kregen we Lommel op bezoek in ’t Kuipje. Een derby dus en niet zomaar een. Wie vandaag won, zette een belangrijke stap richting play-off 2 en dat betekent meedoen met de grote jongens uit eerste klasse A. Ondanks een sterke wedstrijd van de Kemphanen werd het  2-2 en dus wordt alles volgende week bepaald op het veld van Roeselare.

Bij het openvouwen van het wedstrijdblad werd 1 ding al snel duidelijk: oude bekende Daan Heymans in de basis bij Lommel. Een blij weerzien, dat wel, maar zeker geen reden tot terughoudendheid, althans niet op het veld. In het openingskwartier keken beide ploegen liever de kat uit de boom, tot in minuut 13 Rocha voor het eerste doelgevaar kon zorgen. Zijn kopbal ging centimeters over.

Maar gaandeweg de eerste helft kwam Westerlo beter in de wedstrijd, met een frivole Christian Brüls als exponent. Halfweg de eerste helft zagen we zijn steekpass tot bij Gboho komen, die kon voorzetten maar Naessens werd kort gedekt.

Met slecht gevoel de rust in

Zo’n 10 minuten later was daar dan toch de 1-0. Niemand minder dan Maxime Biset opende de score op hoekschop van Van Eenoo. Vlak voor rust was er ook nog een reuzenkans voor Jens Naessens. Die passeerde vlot de Limburgse doelman, maar dan werd de hoek wel heel scherp. Bij Lommel snakten ze intussen naar het rustsignaal. Maar op slag van rust, en geheel uit de lucht, was daar plots de 1-1. Een hoekschop werd weggewerkt en belandde in de voeten van Claes, die twijfelde niet en schoot ‘m droog binnen.

Toch lieten we ons niet uit ons lood slaan en grepen we de Limburgers ook van bij de start van de tweede helft meteen bij de keel. Met nog zo’n 20 minuten op de klok kregen we dan toch wat we verdienden. Lange bal door het centrum, Naessens kon afwerken over doelman Coucke.

Tweede helft eindigt net als de eerste

Rustig uitspelen denk je dan, en dat deden we ook. De Kemphanen hadden de wedstrijden in handen en grote kansen kon Lommel niet bij elkaar spelen, tot we in minuut 93 nog werden getrakteerd op een ijskoude douche. Een vrije trap kwam in de kluts bij Rocha, die twijfelde geen moment en knalde staalhard binnen. Bob Peeters zagen we na het laatste fluitsignaal meteen naar binnen gaan, beseffende dat play-off 2 in kannen en kruiken had kunnen zijn.  De focus terug op volgende week nu voor de allesbepalende wedstrijd op het veld van Roeselare. Een gelijkspel is genoeg om mee te dingen in play-off 2.

Niels Rosa-Peralta