Nieuws

OH Leuven - KVC Westerlo 3-0

17 februari, 2019

In de laatste rechte lijn naar Play Off 2 gingen de Kemphanen gisteren de mist in. Ze verloren op het veld van OH Leuven met 3-0. De Kemphanen speelde een goede eerste helft, maar na de rust zakte het kaartenhuisje in elkaar.

Huiswaarts keren met een droge, weliswaar overdreven, 3-0 nederlaag, hadden we vooraf niet in het scenario staan.  We wisten wel dat het dubbel zo moeilijk ging worden. De tegenstrever had net gewisseld van coach, Euvrard in en Pearson uit, en speelden hun eerste thuiswedstrijd onder zijn bewind.Dan weet je dat spelers net altijd iets meer kunnen. Een voet meer zetten, een meter verder lopen, gedisciplineerder spelen, etc… De actie van onze club, busreis gratis en graag verkleden, had een groot succes. Niet minder dan 400 supporters hadden de verplaatsing gemaakt naar het King Power Stadion @ Den Dreef. Het waren ook zij die gedurende 55 minuten de sfeer maakten.  Op dat moment viel het kaartenhuisje op het veld ineen en stonden we op 2 minuten tijd met 2-0 achter.


In de eerste helft hadden we een percentage van 65% balbezit. Doelpogingen binnen het kader vielen er echter aan beide kanten niet te noteren. Lukas Van Eenoo pakte na een kwartier spelen wel uit met een afstandsschot, maar de bal ging toch redelijk ver naast. Ook de thuisploeg kreeg even later een kans. De beste man op het veld, Thomas Henry, pakte uit met een solo, maar uiteindelijk ging ook zijn schot naast het doel van Koen Van Langendonck. Rusten gingen we met een logische brilscore.

De eerste kans na de rust was meteen wel tussen de palen. Het waren onze Kemphanen die voor dit moment zorgden. Christian Brüls zette Henkinet aan het werk, die de poging van onze recentste aanwinst in hoekschop kon verwerken. Een foute inspeelpas leidde dan het doelpunt voor de thuisploeg in. Maertens kon centraal zijn meters maken, Aguemon knijpte van de rechterflank naar binnen, zodat Olivier Myny kon aangespeeld worden. Die leverde een perfecte voorzet af en Thomas Henry kon met een buffelstoot de (1-0) score op het bord zetten. Onmiddellijk daarna zagen we een identieke situatie. Opnieuw kon men Myny bereiken, maar deze keer had de flankaanvaller van OHL iets anders voor ogen. Hij dribbelde zich voorbij  Brüls en Van Den Bogaert, en haalde dan uit met een heerlijk schot richting verste paal (2-0).

Boeken dicht en denken aan de volgende wedstrijd. Net op het moment dat Bob Peeters, Abrahams en Van Eenoo van het veld wilt halen, zij stonden geboekt met 4 gele kaarten, begaat Kurt een (lichte) overtreding waarbij scheidsrechter De Cremer toch het gele karton bovenhaalt. Zo wordt het volgende week voor onze trainersstaf weer puzzelen hoe zij dit gaan opvangen in de levensbelangrijke wedstrijd tegen Lommel. In minuut 78 kregen we dan nog de 3-0 te verwerken. Opnieuw voorzet van Myny en deze keer stond Maertens aan de tweede paal te wachten om het derde doelpunt tegen de touwen te prikken. Zelden na de wedstrijd zo een bedrukte gezichten gezien in de kleedkamer. De ontgoocheling was dan ook enorm. Controle over de wedstrijd hebben en op 2 minuten tijd alles uit handen geven. Nog 2 finales te gaan…

KVC Westerlo: Van Langendonck, Oto’o, Biset, Ghandri, Van Den Bogaert, Gboho (58’ Petrov), Antunes, Van Eenoo (73’ Alessandro), Brüls (81’ Buyl), Abrahams, Naessens.

Gele kaarten: Abrahams (5e gele kaart en geschorst tegen Lommel), Petrov

(Peter Boons)