Nieuws

AFC Tubize - KVC Westerlo 0-0

16 december, 2018

KVC Westerlo geraakte gisteren niet verder dan een gelijkspel op het veld van AFC Tubize. Het meeste balbezit was voor KVC Westerlo, maar in de eerste helft lukte het nog niet om kansen te creëren. In de tweede helft waren er twee grote kansen voor Petrov en Gboho, maar die wilden niet in doel. KVC Westerlo haalt zo haar vijfde punt in de tweede periode binnen. 

Een verplaatsing naar Tubeke staat steeds garant voor een viriele pot voetbal. Op deze eerste winterse avond, van dit seizoen, zou het niet anders worden.Wetende dat Tubeke, 90% van zijn punten in het eigen Stade Leburton haalt, weet je dat dit steeds een moeilijke verplaatsing is.Sterker zelfs: zij hadden hun laatste 3 wedstrijden thuis gewonnen, zelfs seizoensrevelatie Union moest vorige keer voor de bijl. Onze trainersstaf had ervoor gekozen om Eric Reenaers naar voren te schuiven om de voor- en nabespreking van de wedstrijd voor de TV-camera’s te doen.

In vergelijking met vorige wedstrijd, zagen we 4 veranderingen in de basiself. Onze kapitein Wouter Corstjens moest noodgedwongen aan de kant blijven met een knieblessure. Maxime Biset was zijn logische vervanger. Bryan Van Den Bogaert keerde terug uit blessure en zo verdween Christophe Janssens terug naar de bank. Tenslotte namen ook de boezemvrienden, Kurt en Sava, plaats op de bank en verschenen Oto’o en Gboho in de ploeg. 

Onze Kemphanen namen de wedstrijd onmiddellijk in handen. Dit resulteerde in de tweede minuut al tot een eerste kans. Met het schot van Alessio Alessandro had thuisdoelman Defourny het toch even moeilijk. Even later ging Stephen Buyl neer in het strafschopgebied, maar de gedecideerde scheidsrechter Ben Mesotten weigerde een elfmeter te geven. Bij de volgende mogelijkheid kwamen 2 van onze jongens net een schoenmaatje te kort om de bal in doel te doen verdwijnen. Bij een knappe voorzet Van Ghandri konden zowel Buyl als Van Den Bogaert net niet bij de bal. En nog was het niet gedaan: Gboho ging door op de linkerflank, vond Stephen Buyl in het centrum, deze laatste kapte zich knap vrij, maar besloot dan met zijn linker over het doel.

De thuisploeg kon op geen enkele manier onze verdediging bedreigen. Het verdedigend blok stond uitstekend opgesteld en kon elke dreiging voor het doel in de kiem smoren. Bij een tegenaanval, net voorbij het halfuur, kon Gboho alleen op Defourny afgaan. Hij  ging neer in het strafschopgebied, maar weer wees de scheidsrechter niet naar de stip. In het geharrewar, dat daarop volgde, besloot hij de bal ook nog eens op de paal. Rusten gingen we dus met een 0-0.

De allereerste kans voor de thuisploeg viel in minuut 65. Bij een strak schot van Garlito wijkt de bal af op Henrique en gaat deze bal gelukkig net naast de kooi van Van Langendonck. Het signaal voor onze coaches om Petrov te brengen. Hij is ook meteen gevaarlijk, maar vooralsnog wil de bal maar niet in het doel. In minuut 81 komen we goed weg. Bij een schaarse mogelijkheid van Tubeke in ons strafgebied, valt Garlito over het been van Maxime Biset. Gelukkig doet de scheidsrechter ook nu zijn ogen dicht. In de laatste minuten waren we nog dicht bij de verdiende drie punten. Petrov besliste bijna, met zijn uitstekende invalbeurt, de wedstrijd. Defourny pakte knap en in de rebound schoot Abrahams nogmaals op de dekselse thuisdoelman.

In minuut 93 kreeg Kurt weer een kans, maar weer verdween de bal langs de verkeerde kant van het doel. Coach Bracconi van Tubeke bedankte na de wedstrijd Eric voor het vervroegde kerstcadeau. Zijn team lag de ganse wedstrijd onder en spijtig genoeg lieten onze jongens de goede kansen liggen. Toch even vermelden dat onze supporters trouw op post waren, en gans de wedstrijd onze ploeg vocaal hebben ondersteund. Dikke pluim voor hen!

 Opstelling: Van Langendonck, Oto’o, Dewaele, Biset, Soumah, Van Den Bogaert (85’ Janssens), Alessandro, Ghandri, Van Eenoo, Gboho (85’ Abrahams), Buyl (66’ Petrov).

(Peter Boons)