Nieuws

Voorbeschouwing AFC Tubize - KVC Westerlo

14 december, 2018

Westerlo krijgt zaterdagavond opnieuw de gelegenheid om Tubize een mokerslag toe te dienen. De Kemphanen kunnen de kloof met het nummer acht uitdiepen tot elf punten. De wedstrijd start om 20u30.

AFC Tubize

Les Tubiziens weten verdomd goed dat ze op de rand van een die valkuil staan. Verliezen van onze Kemphanen staat voor hen gelijk met een achterstand van elf punten. Dat ‘Les Sang et Or’ momenteel de rode lantaarn meesleept is nul reden tot euforie. KVC Westerlo was niet de enige gebuisde (2-0 op 09/11) die ginds bij de laatste drie thuismatchen herexamens kreeg. Na onze Parels volgden achtereenvolgens ook Roeselare (3-2) en zelfs revelatie Union (2-0). Dat betekent dus negen op negen voor de rood-gelen uit hun laatste drie homeruns. Om over na te denken, vrezen we.

AFC Tubize haalt in eigen huis 14p op 27, wat heel wat beter is dan 1p op 27 buitenshuis. Niemand doet het op verplaatsing slechter. Tubeke heeft momenteel de slechtste verdediging. Niet moeilijk na het 5-2 verlies van vorige week op Beerschot. De Waals-Brabanders kregen al 34 goals binnen. Dat is dus bijna 2 tegendoelpunten per wedstrijd. Tubeke kon dit seizoen ook in 7 van de 18 wedstrijden niet scoren. De Waals-Brabanders hebben de langste reeks nederlagen op rij. Ze verloren al eens 7 keer na mekaar. De Kemphanen verloren ook al eens vier keer op rij.

Er loopt bij Tubize momenteel ene Thomas Henry rond en die is niet vies van een streepje meer achter zijn naam. Tien doelpunten ramde hij al binnen van de 22 die Tubeke al potte.

De Waals-Brabanders beleefden vorige week niet meteen hun beste wedstrijd van het jaar. Ze werden met een zware 5-2 huiswaarts gestuurd door Beerschot. Daar bovenop vielen nog twee titularissen geblesseerd uit. Zo moest Marco Weymans het veld verlaten met een pijnlijke schouder. De flankspeler werd vervangen door Hugo Vidémont, maar die moest op zijn beurt naar de kant met een enkelblessure.
Beide spelers zullen wellicht langer aan de kant moeten blijven. Bij Vidémont (zware enkelverstuiking) volgen nog onderzoeken om te zien of de ligamenten afgescheurd zijn.

KVC Westerlo

Wat Westel daar tegenover kan zetten? Veel denken we. Er zit talent, verrassing, overgave en zeker ook samenhang in deze ploeg. Onze jongens willen graag door het slijk ploeteren en hun kleren vuil maken voor mekaar. Dat hebben ze vaak genoeg bewezen. Ook in lastige omstandigheden. Neen, over de inzet en samenhang van onze Kemphanen hoor je ons niet klagen.

Die verdomde ‘Kakkers’ hebben er vorige zaterdag nog maar eens drie binnen geramd. Met 2-0, 0-3, en nu 1-3 geeft dat een score van 1 tegen 8 en een puntentotaal van 0 op 9. De Maneblussers zijn natuurlijk niet voor niets reeksleiders. De jongens bleven knokken tot de laatste minuut, maar Mechelen is en blijft een straffe ploeg. Bob loofde zijn jongens achteraf dan ook verdiend voor hun volgehouden inzet.

Westerlo incasseerde al 42 gele kaarten voor 15 verschillende spelers. Alessandro en Corstjens hebben al 4x geel. Uitkijken voor een schorsing dus. Bob Peeters zit op Tubeke zijn eerste schorsingdag uit. Slecht nieuws voor onze kapitein ook. Wouter Corstjens viel deze uit met een blessure aan zijn knie. Een verder onderzoek moet nog de juiste diagnose weergeven.

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. Ben Mesotten. Assistent-scheidsrechters zijn Quentin Balise, Tom Vanpoucke en Jasper Vergoote.

Selectie

Doelmannen: Van Hout, Verbist, Van Langendonck

Verdediger: Biset, Dewaele, Antunes, Soumah, Van Genechten, Vangeel, Bammens, Janssens, Oto’o

Middenvelders: Van Eenoo, De Schryver, Alessandro, Ghandri

Aanvallers: Petrov, Gboho, Buyl, Abrahams

Geschiedenis

In het Leburton Stadion wonnen de Kemphanen 4x, werd er tweemalen verloren en was er één puntendeling. Dat geeft 13p op 21 met een score van 8-11.

09.11.18 TUB – WES 2-0 21’ Agyiri 1-0, 70’ Henry 2-0.

30.03.18 TUB - WES  0-2  73’ Van Eenoo 0-1, 90 De Ceulaer 0-2, 90’+3’ Naah rood.

07.01.18 TUB - WES  2-1  40’ Weymans 1-0, 53’ Osaguona 1-1, 68’ Stevance 2-1, 78’ Corstjens mist penalty

30.09.17 TUB – WES 1-2  28’ Weymans 2x geel, 55’ Osaguona 0-1, 75’ Osaguona 0-2, 77’ Stevance 1-2.

30.11.13 TUB – WES 2-2  37’ Ambroise 1-0, 65’ Vandenbroeck 2-0, 80’ Kennedy 2-1, 81’ MacDonald 2-2.