Nieuws

KVC Westerlo - KSV Roeselare 2-0

3 december, 2018

Op de derde speeldag van de tweede periode kregen we Roeselare op bezoek in ’t Kuipje. Met een 1 op 6 begon de tweede periode magertjes, maar dat is niet onlogisch gezien de tegenstand. Beerschot-Wilrijk en Union zijn buiten KV Mechelen misschien wel de sterkste ploegen uit de reeks. Toch was de drang er om dit weekend die eerste driepunter binnen te halen, en zo geschiedde. 2-0 werd het in ’t Kuipje, doelpunten waren van Petrov en Abrahams.

 

Met een ietwat gehavend elftal kwam Bob Peeters zaterdagavond het veld op voor de opwarming. Op het wedstrijdblad geen Rommens (blessure), geen Biset (geschorst), geen Naessens (blessure), geen Ghandri (geschorst) en geen Van Den Bogaert (blessure). Wel heel wat ‘nieuwe’ gezichten, jongens die zich al bewezen hebben als invaller maar nu vanaf het begin mochten meedoen.

Vurige start

En dat die jongens zich wilden tonen, werd al snel duidelijk. In minuut 1 al konden de supporters kennismaken met de snelheid van Sava Petrov. De Serviër liet alles en iedereen achter zich en kon terugleggen op Buyl, maar die werd kort gedekt. Vijf minuten later was het Van Eenoo die de bal op bijna nonchalante wijze in de verste hoek wou plaatsen, Biebauw moest tussenkomen. Na ongeveer een halfuur spelen ging het tempo plots naar beneden en moesten onze manschappen duidelijk even op ademen komen. Het is dan dat Roeselare tot een paar kansjes komt, maar verder dan een streep van Aoulad die net naast zoeft, komen de West-Vlamingen niet.

Eerste competitiedoelpunt voor Petrov

In de tweede helft zagen we dezelfde 22 namen, en ook min of meer hetzelfde spelbeeld, de Kemphanen die initiatief  namen en Roeselare dat maar moeilijk voet aan grond kreeg. In minuut 50 kwam er dan ook dat onvermijdelijke doelpunt: Buyl met de voorzet, Petrov die een moeilijke bal toch onder controle kreeg en netjes binnen legde, meteen ook het eerste competitiedoelpunt voor de jonge Serviër!

Ook onze kleine Kurt Abrahams kwam nog een paar keer in schietpositie, maar telkens zat doelman Biebauw er tussen. Maar in minuut 69 lukte het dan toch! Het schot van Abrahams week via een Roeselare-verdediger af en verdween zowaar in doel: 2-0 met wat geluk, toegegeven, maar ook dat is voetbal. Ook na de 2-0 hadden we eigenlijk weinig te vrezen en moesten we op geen enkel moment bibberen. Tot grote kansen kwamen de bezoekers niet meer en zo bleef het 2-0. We moesten een paar belangrijke pionnen missen vandaag maar hun plaatsvervangers deden het lang niet slecht!

Al vier competitiewedstrijden op rij verloren we in ons eigen Kuipje, maar de ban is nu dus doorbroken. Een deugddoende, maar vooral een oververdiende zege voor de Kemphanen. Volgende week is het opnieuw in eigen huis te doen, dan staat de thriller tegen KV Mechelen op de agenda. Voor die wedstrijd kunnen we alle steun gebruiken, supporters op post dus!

(Niels Rosa-Peralta)