Nieuws

Voorbeschouwing KVC Westerlo - KSV Roeselare

30 november, 2018

Voor het derde duel dit seizoen komen de spelers van KSV Roeselare zaterdagnamiddag om 17 uur naar het stadion. Het aanvangsuur is geen godsgeschenk voor een pak geel-blauwe aanhangers. Een troost: we vermoeden dat Sinterklaas wel eens zou kunnen langskomen, hopelijk met drie punten in de zak.

KSV Roeselare

In het klassement bevindt KSV Roeselare zich momenteel voorlaatste met 14 punten. In de tweede periode konden ze net zoals KVC Westerlo nog maar één punt binnen halen.

KSV Roeselare heeft de slechtste aanval met slechts 16 goals. De Rodenbachboys hebben ook de op één na slechtste verdediging met 27 tegentreffers. De langste reeks zonder zege staat dit seizoen op naam van KSV Roeselare. Al acht wedstrijden op rij wisten de West-Vlamingen geen driepunten meer te pakken. De West-Vlamingen behaalden nog maar drie zeges.

Bij Roeselare moet Andrei Camargo de match aan zich laten voorbij gaan. De verdediger kreeg tegen KV Mechelen eveneens zijn 5de gele kaart. François Kompany en Nermin Zolotic staan met 4x geel op één kaart van schorsing. Coach Nano Rivas kan verder geen beroep doen op Gino Van Kessel, Stijn De Smet en Emile Samyn. Van Kessel zou nog niet volledig wedstrijdfit zijn na zijn knieblessure. Hij traint wel al mee met de groep. Stijn De Smet is nog out met een hamstringblessure terwijl Samyn uitviel nadat zijn schouder uit de kom ging.  Verwacht wordt dat hij minstens één maand buiten strijd zal zijn. Eveneens heel wat uitvallers dus. De nieuwe T1 debuteerde bij Roeselare met een nederlaag op Tubeke (3-2) en deelde tegen de leider KV Mechelen de punten (0-0). Zo maakte KSVR een einde aan 9 overwinningen op rij voor de Mechelaars.

KVC Westerlo

In het elftal van de week, speeldag 16, was er een eervolle vermelding voor Koen Van Langendonck die met een aantal knappe parades tegen Union zijn netten schoon hield. Het was niet zijn eerste vermelding in het elftal van de week. Maxime Biset, leider achterin, kopte de beste kans nipt naast maar kreeg ook zijn plaats in de Ploeg van de Week.

Vier keer verloor KVC Westerlo nu al opeenvolgend in het eigen Kuipje! Daar moet dus zaterdagnamiddag korte metten mee gemaakt worden. Of er gunstige voortekenen zijn. In eigen stadion verloren onze Kemphanen niet één van de laatste elf onderlinge tweekampen. Vier keer eindigde hun wederzijds oorlogje op een remise. Ook niet slecht en dat houdt in dat Westel 25p op 33 haalde tegen Esvee. Toch wel opmerkelijk, niet? In oktober 2007 was er, nog in eerste klasse, zelfs een 6-0 bij.

Naast gunstige voortekenen liggen er zaterdag echter ook een hoop struikelstenen op de weg naar mogelijk succes. Hoe gaat Bob Peeters de afwezigheid van Maxim Biset (dubbel geel), Nader Ghandri (5de geel) en de andere geblesseerden opvangen? Voor Bryan Van den Bogaert is het zeker nog te vroeg. Hij is wel weer voluit aan het opbouwen. Idem voor Jens Naessens die na zijn biloperatie meestal in de kinézaal vertoeft. Nicolas Rommens werd deze ochtend geopereerd aan de buikspieren. Onze trainers zullen hun improvisatie moeten gebruiken. Aan de reserve spelers de ultieme kans om zich te bewijzen. Frisse krachten aan de aftrap hoeven niet altijd nadelig te zijn, toch?

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. Ben Mesotten. Assisttent-scheidsrechters zijn Brecht Devriese, Michael Geerolf en Jasper Vergoote.

Selectie

Doelmannen: Van Hout, Verbist, Van Langendonck

Verdediger:  Dewaele, Antunes, Corstjens, Soumah, Van Genechten, Bammens, Janssens, Oto’o

Middenvelders: Van Eenoo, De Schryver, Alessandro

Aanvallers: Petrov, Gboho, Buyl, Abrahams

Geschiedenis

In eerste klasse B ontmoetten beide ploegen mekaar al acht keer. Westerlo viel slechts één keer buiten de prijzen. In eigen huis verloren de Kemphanen in 1B nog niet van de West-Vlamingen.

04.08.18   WES-ROE    2-1 23’ Naessens 1-0, 67’ Schmisser 1-1, 77’ Dufour 2x geel, 78’ Naessens 2-1.

08.04.018 WES- ROE   0-0

12.01.18   WES -ROE   0-0 57’ Seoudi rood

24.09.17   WES – ROE 4-0 4’ Zolotic rood, 5’ Naessens mist penalty, 12’ Corstjens 1-0, 35’ De Ceulaer 2-0, 77’ Christensen penalty 3-0, 88’ Annys 4-0.                                                                 

31.10.09   WES - ROE  2-2  65’ Dekelver 1-0, 72’ De Petter penalty 2-0, 84’ Mirvic 2-1, 87’ Nikolic 2-2.

02.05.09   WES - ROE   1-0  73’ Obiora Odita 1-0.       

20.10.07   WES - ROE    6-0   2’ Farssi 1-0, 10’ Van Hout 2-0, 36’ Vaesen rood, 50’ Van Loo owngoal 3-0, 68’ Coelho 4-0, 80’ Van den Eede 5-0, 88’ Coelho 6-0.