Nieuws

KVC Westerlo viert Werelddierendag in samenwerking met Unco Jerry

4 oktober is het Werelddierendag. De perfecte moment om jouw geliefde huisdier eens extra in de watten te leggen. Helaas heeft niet elke viervoeter een warme thuis. Naast 't Kuipje is het dierenasiel Unco Jerry gelegen. In samenwerking met KVC Westerlo zoeken wij voor enkele katten een nieuw en gezellig gezin. En dat is niet alles: KVC Westerlo schenkt voor Werelddierendag bij elke adoptie in oktober 2018 bij Unco Jerry twee gratis tickets aan het nieuwe baasje. 

Dierenasiel Unco-Jerry Kempen v.z.w. geeft alle honden en katten op een diervriendelijke manier alles wat noodzakelijk is: medische verzorging, vaccinaties, een chip, sterilisatie/castratie, verzorging en een tijdelijke warme en knusse thuis. Hiervoor vragen wij een adoptiebijdrage van 145€. Wij streven als privé-asiel dat geen overheidssteun ontvangt en dat totaal afhankelijk is van privé-initiatieven en hulp met volle overtuiging een niet-euthanasiebeleid na. Gelukkig kunnen wij rekenen op de steun van onze vrijwilligers, opvanggezinnen, een aantal dierenartsen en sympathisanten.

Miauwrisse

IMG 9306

Kater Miauwrisse is vermoedelijk geboren in 2011. Hij werd gekwetst gevonden en naar de dierenkliniek gebracht waar een groot gezwel aan een pootje werd vastgesteld. Miauwrisse kreeg de nodige medicatie en mocht na een paar dagen verhuizen naar ons asiel om verder te genezen. Hij is intussen volledig hersteld en ontpopte zich sindsdien tot een sociale, levendige kerel. Een babbelaar die constant de aandacht en strelingen komt vragen van al wie zijn kamergrote bench betreedt. Met de andere katten in die bench schiet hij redelijk goed op, we weten niet of hij ook met honden kan opschieten.

Kitten, voorlopig nog geen naam

IMG 9335

Een heel lieve en speelse kattin. 

Yoni

IMG 9325

Yoni werd in de zomer van 2017 als bange kitten binnengebracht in het asiel. De eerste weken zagen we haar alleen rond etenstijd, de rest van de dag zat ze veilig verstopt in de kittenruimte. En zo werd ze altijd over het hoofd gezien door potentiële adoptanten. Sinds de aankomst van enkele leeftijdgenootjes een tweetal maanden geleden, loopt Yoni nu mee los rond op de ganse bovenverdieping van het asiel. Ze verstopt zich niet meer en speelt lekker mee met de anderen. Maar naar mensen toe blijft ze nog heel schuw. Yoni zoekt een heel rustige thuis met mensen die haar veel tijd laten om te wennen, mogelijks meerdere maanden. Maar wie haar die tijd gunt, krijgt er een heel lieve vriendin voor in de plaats.

Jasper

IMG 9315

Dit is Jasper, de lieverd werd gevonden met meerdere breuken aan zijn pootje, een operatie was noodzakelijk dus we konden hem uiteraard niet aan zijn lot overlaten! Gezien de complexiteit van de breuken moest de operatie in 2 keer gebeuren. In een eerste fase werd het pootje zelf geopereerd en werd hierop een metalen plaatje gezet, in een tweede fase was zijn enkeltje aan de beurt. Alles is goed verlopen en Jasper bekomt momenteel in ons asieltje waar de vrijwilligers hem met heel veel liefde omringen. Jasper werd vermoedelijk geboren in het voorjaar van 2018.

Kittens, voorlopig nog geen naam

IMG 9281IMG 9298

IMG 9293IMG 9288

Deze katten moeten nog in regel gebracht worden en kunnen voorlopig alleen gereserveerd worden. Ze zijn allemaal zeer lief en heel speels.

Bernard

IMG 9270

Bernard werd geboren in 2013, zijn baasje verhuisde naar het rusthuis en dus moet hij op zoek naar een nieuwe thuis. Bernard zoekt een rustige thuis waar hij de tijd krijgt om te wennen aan zijn nieuwe situatie. 

Misko

IMG 9261

Een zeer lieve gecastreerde kater.

Panja

IMG 9258

Dit is een angstige gesteriliseerde kattin. Ideaal voor boederij of manage.

Sjarel

IMG 9253

Sjarel is een stevige grote ros-witte kater en werd geboren in 2003. Omdat Sjarel aan kattenaids leed, belandde hij in ons asiel waar hij geruime tijd verbleef. Maar in 2013 werd hij geadopteerd, samen met nog een aidspoes Biebel. Zijn bazinnetje legde hem en Biebel stevig in de watten, maar nu is ze zelf niet goed meer te been en ze verhuist binnenkort naar een rusthuis. Sjarel en Biebel werden na 4 gelukkige jaren terug naar het asiel gebracht. Intussen heeft Sjarel ook diabetes gekregen en heeft hij dus nog wat meer zorgen nodig dan vroeger. Maar hij is nog altijd een imposante verschijning, rustig, lief, een schat van een kerel. Het asiel is geen plaats voor hem om zijn volgende jaren te slijten. 

Ben jij het nieuwe baasje van één van deze lievelingen? Mail dan nu naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.