Nieuws

Voorbeschouwing KVC Westerlo - Beerschot Wilrijk

28 september, 2018

Op naar een zesde draw op rij tegen Beerschot Wilrijk? Nee, wij willen meer! De volledige drie punten. Zaterdag krijgen we Beerschot Wilrijk op bezoek. En onze Kemphanen zullen alle Ratten met huid en haar opeten. Aftrap om 17 uur.

Beerschot Wilrijk

De laatste competitiewedstrijd was zowel voor Beerschot Wilrijk als KVC Westerlo geen hoogvlieger. De Kempenaars hebben bovendien hun leidersplaats te verdedigen terwijl de Ratten kost wat kost een derde competitiezege willen behalen om zo onderaan wat afstand te nemen. Beerschot viseert trouwens nog steeds de eerste periodetitel. De provinciale derby wordt er dus weer eentje op het scherpst van de snee.

De competitiestart ging niet zoals verloopt voor de Ratten. Beerschot Wilrijk scoorden 9 keer in 7 wedstrijden. De Kemphanen zijn momenteel de best aanvallende ploeg van 1B met 13 doelpunten. Momenteel staan ze op de 6de plaats in het klassement met 9 punten. 

Beerschot Wilrijk  speelde vorige week in eigen huis tegen promovendus Lommel. De Ratten leden hun eerste thuisnederlaag (1-3). Paars-wit speelde met de volgende spelers: Vanhamel, Grisez, Prychynenko, Van den Bergh, Dom, De Mets (46’ Maes), Vanzeir, Van Hyfte, Messoudi (46’ Vancamp), Okotie (62’ Brogno) en Noubissi. De doelpunten waren van: 8' Vermijl 0-1, 59' Rocha 0-2, 65' Vancamp owngoal 0-3, 71' Vanzeir 1-3.

Afgelopen woensdag moest Beerschot Wilrijk ook in de Croky Cup aan de bak. Hierbij won de club met 1-2. Een mooie opsteker voor Stijn Vreven voor de verloren promotiefinale van vorig seizoen tegen hetzelfde Cercle.

KVC Westerlo

Beide ploegen ontmoetten mekaar vorig seizoen 4 keer in de competitie. Vier keer was er geen winnaar of verliezer en werden de punten telkens ‘broederlijk’ gedeeld. Ook dit seizoen was er op speeldag 2 geen winst of verlies. Na 28 minuten stond in het Olympisch Stadion een 1-1 op het scorebord en daar bleef het ook bij.

KVC Westerlo staat sinds de laatste drie speeldagen bovenaan in het klassement, momenteel met 13p op 21. Beerschot-Wilrijk tuimelde na het verlies vorige week tegen Lommel SK van de tweede naar de zesde klassementsplaats met 9p op 21.

Westerlo haalde in vier thuiswedstrijden 9p op 12. Niemand doet beter. Het won in eigen huis al de meeste wedstrijden, 3 van de 4.

Wouter Corstjens hersteld momenteel nog van een liesblessure. Voor de rest is iedereen fit.

Na die ferme 9 op 9 mag die ene nederlaag niet alles vergallen. Het mag niet zijn dat de lol er nu opeens helemaal af zou zijn. Na zeven duels bedraagt de kloof tussen 1 en 8 nog altijd maar amper 7 punten. In twee wedstrijden kunnen we een heel ander beeld krijgen. Nog een weekje langer bovenaan zou mooi zijn.

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. Wesli De Cremer, Assistent-scheidsrechters zijn Vito Di Vincenzo, Raf Eerdekens en Denis Vanbecelaere. Je kan de wedstrijd live volgen op Twitter via de hashtag #WESBEE

Selectie

Doelmannen: Van Hout, Verbist, Van Langendonck

Verdedigers: Biset, Dewaele, Van den Bogaert, Soumah, Van Genechten, Bammens, Janssens, Oto’o, Antunes

Middenvelders: Van Eenoo, De Schryver, Buyl, Alessandro, Rommens, Ghandri

Aanvallers: Petrov, Naessens, Gboho, Abrahams

Geschiedenis

KFCO Beerschot Wilrijk kwam in het verleden onder hun huidige naam nog maar twee keer langs in ’t Kuipje. Eerder duels waren telkens tegen Germinal, GBA en Beerschot AC.

26.11.17 WES – BEER 1-1 77’ Losada penalty 0-1, 89’ Naessens 1-1.

15.10.17 WES – BEER 0-0

17.12.11 WES – BEER 3-1 21’ Annab 1-0, 37’ Juande 2-0, 53’ François 2-1, 62’ Dekelver 3-1.

23.04.11  WES – GBA 1-0  7’ Iakovenko 1-0.

11.12.10 WES – GBA 1-1 7’ Tshibuabua mist penalty, 47’ Paulo Henrique 1-0, 77’ Wanyama 1-1.