Nieuws

KVC Westerlo - AFC Tubize 2-1

9 september, 2018

Westerlo won zaterdag op eigen veld met 2-1 tegen AFC Tubize en neemt zo de leiding in de Proximus League.  Voor het eerst kraait de Kemphaan dus van de hoogste rang in 1B. Zoals gewoonlijk waren Les Sang et Or niet naar ‘t Kuipje afgereisd om zich zonder strijdlust gewonnen te geven. Een magistrale vrije trap van Lukas Van Eenoo vlak na rust was nodig om de ban te breken. De al even fraaie 2-0 van Abrahams zorgde voor iets meer ademruimte. De late aansluitingstreffer van Tubize kon de Kemphanen niet meer uit hun lood slaan.

‘We wisten op voorhand dat deze wedstrijd misschien zelfs moeilijker zou zijn dan die tegen OHL. Tubize is een onderschat elftal’. Dat waren de woorden van Bob Peeters na afloop van de wedstrijd, en gelijk had hij. Zoals verwacht lieten de jongens van Christian Bracconi de bal aan Westerlo en speelden ze vanuit een sterk geconditioneerde organisatie. Bij Westerlo ontbrak het vooral aan creativiteit om die rood-gele muur te slopen. Verder dan een kansje in de 20e minuut voor Van Eenoo kwamen ze niet. Al moeten we zeggen dat ook Tubize onze doelman niet of amper tot een parade kon dwingen. Een reuzenkans voor Bueno werd nog terecht afgevlagd voor buitenspel. Vidémont was de bedrijvigste man bij Tubize.

Bevrijd Westerlo na 1-0

Het blijft gissen naar de exacte woorden van Bob Peeters in de kleedkamer, wel zeker is dat er na rust meer peper in het spel van de Kemphanen zat. Meer beweging zonder bal zorgde met momenten voor barsten in de Waalse muur. Vooral nieuwkomer Abrahams kon daarvan profiteren met een aantal behendige acties. In de 52e minuut was het niet toevallig hij die dwars door de Tubeekse verdediging kon snijden en foutief werd afgestopt.  Van Eenoo waagde zijn kans en krulde de daaropvolgende vrije trap heerlijk in de korte hoek binnen, 1-0. Defourny stond aan de grond genageld. Pas vanaf dan leek Westerlo bevrijd te voetballen.                                                                   

Nog geen vijf minuten later had Jens Naessens de 2-0 al aan de voet, maar zijn volley werd met een knappe reflex gepareerd door Defourny. In de 68e minuut was het dan toch zover: Abrahams sneed vanop rechts naar binnen en knalde het leer laag voorbij Defourny, 2-0. Een al even fraai doelpunt als het eerste. Tweede wedstrijd voor de kleine Zuid-Afrikaan voor Westerlo, tweede doelpunt! Wedstrijd gespeeld, dacht het merendeel van de toeschouwers, maar dat was buiten Thomas Henry gerekend. Met nog tien minuten op de klok kon hij een lage voorzet te simpel in doel deviëren.

Nerveus slot

Nog tien minuten alle hens aan dek dus, want bij Tubize rekenden ze op hun kracht en gestalte om het verschil te maken in de slotminuten. Bob Peeters besloot daarom om met Corstjens en Ghandri twee stevige jongens in de ploeg te gooien. Tien minuten lang tikte de klok tergend traag in ‘t Kuipje, maar verder dan 2-1 kwam AFC Tubize uiteindelijk niet. Door het gelijkspel van Lommel staan we zo plots alleen op de eerste plaats in 1B. Volgende week nemen we het op tegen eerste achtervolger Lommel, een uitgelezen kans om de kloof te vergroten!

Niels Rosa-Peralta