Nieuws

Matchpreview met Antunes en Ghandri: 'Als we het echt willen, kunnen we met deze groep alles aan.'

7 september, 2018

Op de laatste transferdag haalde Bob Peeters in de laatste uren nog twee versterkingen binnen. Fabien Antunes en Nader Ghandri werden meteen voor de leeuwen gegooid met een plaats in de selectie. Die laatste gaf meteen zijn visitekaartje af. Na een drukke trainingsweek zitten we even samen met het Franse duo.

De eerste speler die vrijdagnamiddag arriveerde in ’t Kuipje was Fabien Antunes. De linkervleugelverdediger komt tot het einde van het seizoen over van STVV. ‘Het is een abnormale situatie natuurlijk om op de laatste dag nog te veranderen van club. Westerlo ken ik al wel wat van vroeger. Ik had nog enkele andere opties, maar deze leek meteen het interessantste. Ik ken de competitie wel een beetje want ik heb nog in de Proximus League gespeeld bij Virton. Maar ondertussen is de competitie wel wat veranderd.’:vertelde Antunes.

'Toen ik nog jong was hebben we nog samen gespeeld bij JA Drancy in Frankrijk.'

En ook in het laatste uur besloot geel-blauw nog een extra speler bij de kern toe te voegen. Ditmaal werd de 23-jarige Nader Ghandri in de gangen gespot. De speler met Franse en Tunesische identiteit versterkt het team ook tot het einde van het seizoen. Voordien speelde hij bij Antwerp FC. ‘Ik heb mijn contact hier getekend om 23 uur. Een uur voor het sluiten van de transferperiode dus. De trainer had mij gezien tijdens een oefenwedstrijd enkele weken geleden. En hij wou mij blijkbaar graag in zijn team. Even later zag ik dat ook Fabien had getekend dezelfde dag. Toen ik nog jong was hebben we nog samen gespeeld bij JA Drancy in Frankrijk. Hij was daar toen echt de ster. Ik heb hem dan ook direct een bericht gestuurd. Ik heb in België enkel nog maar bij Antwerp gespeeld dus eerlijk gezegd kende ik Westerlo of de competitie niet. Maar de laatste dagen begon ik de twijfelen want ik wou echt wel meer spelen. Vandaar mijn keuze.’: zei Ghandri.

Maar natuurlijk stond er meteen de dag na het sluiten van de transferperiode een wedstrijd tegen OH Leuven gepland. Echt tijd om de groep te leren kennen was er dus niet. ‘De avond voor de wedstrijd belden de trainers ons op. De dag na onze transfer kregen we de kans om mee te spelen zonder ook maar één keer met de groep getraind te hebben. Het is dan ook heel vreemd om in die kleedkamer te komen zonder ook maar de namen of zelfs de posities van je teamgenoten te kennen. Na deze trainingsweek kennen we het spel en de kwaliteiten van de rest al wat meer.’: Antunes.

Antunes mocht wel mee opwarmen maar speelminuten kreeg hij voorlopig nog niet. Zijn maatje Ghandri mocht zich wel tonen. Zo’n 20 minuten kreeg hij de tijd om zich te bewijzen. Maar in realiteit had hij slechts 10 seconden en één aanraking met de bal nodig om een doelpunt te maken. ‘Het was echt geweldig. Zoiets verwacht je natuurlijk niet van je eerste balcontact, maar het geef je wel een enorm vertrouwen. Ik hoop inderdaad dat het zo elke wedstrijd kan zijn.’

Een sterke start dus maar het seizoen is nog lang. Allebei zitten ze vol met zin om het veld te betreden. Ze leggen de lat dan ook hoog. Ghandri: ‘Ik wil natuurlijk zoveel mogelijk spelen. Daarom ben ik ook naar hier gekomen. En eerste eindigen in één van de twee periodes om zo mee te spelen voor de titel.’ Antunes: ‘Ik wil een goede bijdrage zijn voor het team en wedstrijden winnen. Als je kijkt naar de competitie zijn er veel clubs die spelen voor de titel. Vaak hebben ze ook een groter budget. Maar kijk naar vorige week, dat wil niet zeggen dat we moeten onderdoen voor hun.’

Beide jongens zijn afkomstig van de Franse hoofdstad Parijs. Toch wel een iets grotere stad als de gemeente Westerlo. Dit kan wel een aanpassing zijn voor hun. Nader blijft momenteel wonen in Antwerpen. Hij rijdt elke dag op en af. Fabien woont iets rustiger in de gemeente Diest, wat iets gelijkaardiger is als Westerlo. ‘Het is minder druk als een grote stad dus het is makkelijker op professioneel te blijven als er weinig activiteiten rondom zijn. En de weinige files zijn natuurlijk ook zeker een voordeel.’

Nu ze allebei enkele dagen hebben kunnen meetrainen met de groep, is het morgen tijd voor een tweede wedstrijd. Ditmaal mogen ze aan het thuispubliek tegen AFC Tubize hun kunsten tonen. Vooral de doelman is moeilijk om tegen de scoren volgens Antunes. Hij kent de club een beetje. Voor Gandri is het Waalse team totaal onbekend. ‘We spelen thuis dus we mogen zeker geen punten verliezen hier. Als we het echt willen, kunnen we met deze groep alles aan.’: aldus Ghandri.