Nieuws

Moses Adams is hoofdrolspeler in de film Sideline

6 september, 2018

De documentaire Sideline wordt eenmalig vertoond op 18 september in CC Zwaneberg, Heist-Op-Den-Berg. In de film volgen we ex-profvoetballer Moses Adams (KVC Westerlo) die na een blessure zijn carrière moest stoppen.

Regisseurs Joost Wynant (van o.a. Benidorm Bastards), Maarten Goffin (van o.a. Spitsbroeders) en Louis Pons volgden de excentrieke Nigeriaan gedurende een periode van drie jaar waarin hij een carrièreswitch maakte naar recruiter van jonge Nigeriaanse voetballers. Hij startte een bedenkelijke academie in Nigeria in de hoop een nieuwe talentvolle speler te vinden en die een profcontract te bezorgen.

SIDELINE is een film die een andere kant van de voetbalwereld toont, die je als voetbalsupporter anders nooit te zien krijgt. 

‘Sideline’ volgt drie in Europa gestrande Afrikaanse voetballers zonder club. In de onderbuik van de voetbalwereld, waar het contrast tussen succes en falen gigantisch is, moet elk van hun het beeld van de geslaagde voetballer in stand zien te houden en zien te overleven in afwachting van hun grote doorbraak. Jaarlijks komen 15.000 Afrikaanse voetballers naar Europa om hun voetbaldroom waar te maken. Het merendeel zal zijn voetbalcarrière nooit kunnen realiseren en toch in Europa blijven, vaak zonder papieren en zonder een opvangnet. ‘Sideline’ toont de achterkant van deze mensenhandel: jongens die zich in hun droom hebben vastgereden, met de rug tegen de muur, zonder mogelijkheid om terug te keren.

‘Sideline’ volgt het parcours van drie spelers op twee van die pleintjes: 'De Luchtbal' in Antwerpen en 'La Route' in Anderlecht.  

Wil jij graag de film bijwonen? Alle informatie vind je hier