Nieuws

OH Leuven - KVC Westerlo 1-3

3 september, 2018

Wat een stunt voor KVC Westerlo. Het nam zaterdag de overwinning mee naar huis na een beresterke wedstrijd. De nieuwkomers Abrahams en Ghandri scoorden meteen in hun debuut. Naessens maakte het af en is topschutter. Eindstand 1-3. 

Bob Peeters veranderde zijn opstelling na de twee nederlagen. De Schyver moest zijn plaats in de basis afstaan voor Alessandro. De Zuid-Afrikaan Abrahams vervangt de geblesseerde Gboho vooraan. Op de bank nemen de drie nieuwkomers Antunes, Buyl en Gandri meteen plaats.

In het begin moet onze doelman Van Langendonck even tussenkomen bij een actie van Aguemon, maar daarna neemt KVC Westerlo de wedstrijd in handen. Met zeven minuten op het scorebord geeft Soumah een voorzet aan Abrahams, maar die komt enkele centimeters te kort. In hoogte weliswaar. Het verschil met zijn tegenstander Schuermans is 29 centimeter. Dan probeert Alessandro te tonen waarom hij in de basis thuis hoort. Hij geeft zijn bal door aan Van Eenoo die alleen voor doel komt. De West-Vlaming gaat neer in de 16 meter maar de scheidsrechter ziet er geen strafschop in.

De wedstrijd heeft zeker een hoog tempo, maar echt beslissende kansen hebben we nog niet gezien in het openingskwartier. Net voor het half uur kopt ex-Kemphaan Schuermans de eerste bal binnen het kader. Maar Van Langendonck klemt de bal stevig tussen beide handen. En dan volgen de kansen voor de thuisploeg ineens snel. OH Leuven drukt stevig door. Maar de Westelse verdediging staat keer op keer als een blok klaar. Hierdoor krijgt geel-blauw ook nog een kans. Schuermans gaat even de mist in waardoor topschutter Naessens alleen op doel kan afstormen. Doelman Thamsatchanan is helaas zeer oplettend en trap met de voet de bal weg. En net voor de rust wordt KVC Westerlo dan eindelijk beloont voor het harde werk. Verdediger Van den Bogaert passeert de bal naar Abrahams. Die staat oog en in oog met de doelman. Met een schop door de benen maakt hij het af. 0-1. Zijn geluk kan niet op, maar zijn uitbundige viering levert ook een gele kaart op. Op naar de kleedkamers. Tijd om te rusten.

We zien bij het begin van de tweede helft een wissel bij OH Leuven. Persoons mag in de kleedkamer blijven. Nieuwkomer Kerrouche neemt zijn plaats in. Bij geel-blauw komen dezelfde elf naar buiten. 

Ook na de rust valt Abrahams duidelijk op. Ondanks zijn kleine gestalte neemt hij toch elke speler in de maling. En OH Leuven blijft zwak. Ook de thuissupporters beginnen nu met hun ploeg uit te jouwen. Pearson besluit dan maar een tweede wissel door te voeren. Kehli komt in de plaats van Mertens. En die wissel loont meteen. De eerste kans levert meteen een doelpunt op. Na een hoekschop belandt de bal in de voeten van Duplus. Zonder twijfel maakt hij de gelijkmaker. 1-1.

Dat kunnen wij ook denkt Bob Peeters. Ghandri vervangt Rommens op het middenveld. Met de wijze woorden van de coach: ‘Jij gaat scoren’ loopt hij op het veld. En wat een gouden wissel. In een hoekschop van Van Eenoo valt de bal net goed. Boem, goal! 1-2. Een schitterend debuut voor de Fransman. De eerste aanraking met de bal is meteen prijs.

Leuven is helemaal in de war. Alles loopt mis in hun defensie. Vijf minuten later doet Naessens hen nog eens extra pijn. Hij profiteert van de fouten van de Leuvenaars. Weer een hoekschop die omgezet wordt in een doelpunt. 1-3.

Minder nieuws voor Soumah, hij wordt geblesseerd vervangen door De Schyver. Niet veel later wordt ook Abrahams vervangen door Buyl. De thuisploeg geeft zich duidelijk over. Veel moeite doet ze niet meer. Zo wordt het zelfs bijna 1-4. Maar het schot van Oto’o vindt het doel niet. Na drie minuten extra tijd is de wedstrijd dan ook gespeeld. Westerlo toonde zich als echte leeuwen op dit veld. Het blijft dat ook verdiend bovenaan in het klassement.

Opstelling: Van Langendonck, Dewaele, Biset, Soumah (73’ De Schryver), Oto'o, Rommens (63’ Ghandri), Alessandro, Van Eenoo, Van den Bogaert, Abrahams (75’ Buyl) en Naessens.

Gele kaarten: Abrahams 42’, Soumah 52’, Van Langendonck 93’

Doelpunten: 42’ 0-1 Abrahams, 59’ 1-1 Duplus, 64’ 1-2 Ghandri, 69’ Naessens 1-3.