Nieuws

KVC Westerlo - KSV Roeselare 2-1

5 augustus, 2018

De Kemphanen hebben hun seizoenstart niet gemist tegen Roeselare. Na een spannende wedstrijd werd het 2-1 in het Kuipje. Jens Naessens, de Westelse topschutter van vorig seizoen, tekende voor beide doelpunten. Westerlo zette de sterke reeks van vorig seizoen verder, en is zo al 14 officiële wedstrijden op rij ongeslagen.

 

Westerlo begon sterk aan de wedstrijd, maar de kansen lieten nog op zich wachten. Na net geen tien minuten voetballen kon Van Eenoo met een lange bal Gboho voor doel zetten, maar de Ivoriaan miste nipt zijn controle. Niet veel later kreeg ook Roeselare een kans: Yagan draaide een voorzet de zestien binnen, waarna Van Langendonck hem bijna in zijn eigen doel devieerde.

Na twintig minuten kreeg Naessens de kans om te scoren. Van Den Bogaert stuurde met een slim passje Van Eenoo door de defensie. Die kon terugleggen tot bij Naessens, maar zijn schot werd afgeblokt. Westerlo bleef druk zetten, en dat loonde uiteindelijk: Van Den Bogaert zette met een uitgemeten pass Naessens voor Biebauw. De spits controleerde de bal uitstekend, en werkte beheerst af: 1-0.

Na de voorsprong voerde Westerlo het tempo nog wat op. De Schryver kon buiten de zestien uithalen. Biebauw loste de bal, maar de scorende Gboho werd onterecht afgevlagd.

Net voor het halfuur ging Van Eenoo knap zijn belager voorbij en bracht de bal voor doel. Gboho probeerde af te werken maar werd neergehaald. Scheidsrechter Vermeire legde de bal – opnieuw onterecht – niet op de stip.

Tussen de Westelse druk door kon Roeselare nog eens tegenprikken. Camargo bracht de bal tot bij Dufour, die de bal dapper meteen op de slof nam. De bal zoefde net naast het doel van Van Langendonck.

Naessens beslist de wedstrijd

Na de rust bleef Westerlo baas. Een eerste kans liet dan ook niet lang op zich wachten. Gboho snelde door de West-Vlaamse defensie. Via samenspel met De Schryver kwam de Ivoriaan oog in oog met Biebauw, maar zijn schot was te centraal.

Na het uur nam de Westelse druk af, en Roeselare kwam beter in de wedstrijd. Westerlo kreeg de bal even niet weg uit de zestien, waardoor Schmisser op een afvallende bal Van Langendonck kon verschalken: 1-1.

Een kwartier voor het einde pakte Dufour zijn tweede gele kaart voor spelbederf, en dat bracht duidelijk opnieuw peper in het spel van Westerlo. Nog geen minuut later haalde Oto’o de achterlijn en schilderde de bal op het hoofd van Naessens. De Westelse topschutter kopte de bal tegen de netten, en zette de eindscore op het bord.

Net voor tijd was het nog even bibberen voor de Kemphanen. Roeselare combineerde vlot tot aan de Westelse zestien. Van Acker kon uithalen, maar zijn bal waaide over doel. Door de aanhoudende druk kreeg Westerlo meer ruimte om te voetballen. Petrov brak door de defensie, waarna Kompany aan zijn truitje ging hangen. Van Eenoo mocht aanleggen voor een vrije trap op de rand van de zestien, maar schoot de bal over.

Bob Peeters keek tevreden terug op de wedstrijd. “We wonnen van een ploeg die vlot combineerde. Het was niet vanzelfsprekend dat we zouden winnen vandaag, maar uiteindelijk vond ik het een verdiende uitslag”. Met een eerste knappe overwinning op zak, trekt Westerlo volgende week naar Beerschot-Wilrijk voor een moeilijke wedstrijd. 

Wedstrijddigest

Opstelling: Van Langendonck, Soumah, Biset, Dewaele, Van Den Bogaert, Oto’o, Rommens, Van Eenoo, De Schryver (90’ Alessandro), Gboho (90’ Petrov), Naessens (90’ Corstjens).

23’ Naessens, 67’ Schmisser, 78’ Naessens