Nieuws

KVC Westerlo - RSC Anderlecht 2-2

24 juli, 2018

Voor recordkampioen Anderlecht staat volgend weekend de eerste competitiewedstrijd al voor de deur. De clubs in 1B starten pas een week later aan de competitie. Bob Peeters kon dus nog experimenteren, voor Anderlecht was het vol aan de bak. Een moeilijke opdracht dus voor de Kemphanen, maar zeker geen onmogelijke. Bij Anderlecht ontbraken bovendien sleutelspelers als Dendoncker, Morioka en Trebel. Daar kon Westerlo duchtig van profiteren: ze sleepten een 2-2 gelijkspel uit de brand.

Aan het begin van de wedstrijd was het vooral Anderlecht dat kwam opzetten en dat leidde meteen tot enkele bescheiden mogelijkheden. Een aantal van die mogelijkheden waren voor ex-Rode Duivel Zakaria Bakkali, maar de nieuwkomer bij paars-wit geraakte niet voorbij doelman Van Langendonck.

Westerlo kwam in de openingsfase amper aan kansen toe. Na een kwartier probeerde nieuwkomer Guillaume De Schryver het van ver, maar hij kraakte zijn schot. In de 26e minuut zagen we Lukas Van Eenoo een lange bal richting Naessens trappen. Anderlecht doelman Frank Boeckx kwam uit maar ging volledig onder de bal door. Naessens had de 1-0 maar binnen te leggen.

Verder weinig gevaar in de eerste helft. Bij Westerlo hadden ze vooral moeite met een behendige Saelemaekers op de rechterflank en een aanwezige Bakkali. Vlak voor rust dan toch nog een goede mogelijkheid voor de Kemphanen. Van Den Bogaert zette zich goed door op de linkerflank en leverde een uitstekende voorzet in bij Naessens. Die nam de bal op de volley maar Frank Boeckx wist met een goede reflex zijn eerdere fout recht te zetten.

Na de rust ging Bob Peeters verder met dezelfde elf. De oefenwedstrijd tegen Anderlecht was meteen ook een oefenwedstrijd voor de VAR. In de 58e minuut ging de scheidsrechter plots naar de kant om beelden te bekijken van een hoekschopfase waarin Santini een Westelspeler tegen de grond zou hebben getrokken. Na het bekijken van de beelden aarzelde de scheidsrechter niet en legde hij de bal op de stip. Lukas Van Eeno stuurde Frank Boeckx de verkeerde hoek uit en zo leek een nieuwe stuntzege in de maak, 2-0 voor Westerlo dankzij de VAR.

Ondanks de 2-0 voorsprong bracht de tweede helft weinig uitgespeelde kansen met zich mee. In de 60e minuut besloot Hein Vanhaezebrouck om in te grijpen. Hij wisselde maar liefst zes spelers, en met succes. Invaller Appiah gaf meteen na zijn invalbeurt een voorzet vanop rechts en de andere invaller Dauda kon te makkelijk binnenschuiven. Meteen na het doelpunt kreeg Anderlecht verdediger Delcroix nog een rode kaart. Hij trok Gboho neer die anders alleen door was.

In de slotminuten van de toegevoegde tijd kreeg Westerlo dan plots het deksel op de neus. Even onoplettendheid bij een hoekschop voor paars-wit en Dauda trof opnieuw raak, dit keer met het hoofd. Jammer van de late gelijkmaker maar toch een mooi resultaat tegen het grote RSCA. Onze jongens toonden dat ze zo goed als klaar zijn voor de eerste competitiewedstrijd tegen Roeselare op 4 augustus.