Nieuws

Voorbeschouwing KVC Westerlo - Sporting Charleroi

3 juli, 2018

Zaterdag toonden onze Kemphanen voor de eerste keer al wat ze in hun mars hebben. Na wat rust staan ze nu tegenover een zwaardere tegenstander. Heb jij nog geen plannnen? Vanavond speelt KVC Westerlo haar tweede oefenwedstrijd tegen Sporting Charleroi op de terreinen van KFC Houtvenne. Aftrap om 19 uur. Tot straks! 

Sporting Charleroi

Eersteklasser Charleroi groeide de laatste jaren uit tot een team waar veel topploegen met een bang hartje naartoe trekken. Vorig seizoen eindigden ze op de zesde plaats in de Jupiler Pro League na Play off 1 met 34 punten. Trainer Felice Mazzu haalde deze zomer al enkele transfers binnen zoals François Maistriaux (Couvin), Omid Noorafkan (Sapia), Jérémy Perbet (Club Brugge) en Ali Gholizadeh (Esteghal). Ook enkele spelers verlieten het kamp: Jordan Remacle, Anthony D’Alberto (Braga), Clinton Mata (Club Brugge), David Pollet (Eupen)

Zaterdag speelde ze nog een oefenwedstrijd tegen promovendus Cercle Brugge. De partij eindigde op 2-0 voor de Zebra’s met twee doelpunten van Chris Bedia.

KVC Westerlo

De eerste oefenwedstrijd bij bloedhete temperaturen zit erop. De Kemphanen scoorden vijf keer en de verdediging hield stand. Meteen een forfaitscore aan het einde van de wedstrijd. De supporters zagen veel goede dingen, vooral in de eerste helft. Maar volgens de trainers is er toch zeker nog ruimte voor verbetering. Aan de aftrap kwam toch wel een verrassend elftal. Volgende namen kregen de kans om zich te tonen: Van Hout, De Schryver, Gboho, Osah, Van den Bogaert, Soumah, Van Genechten, Vangeel, Bammens, Rommens, Rougkalas. Bob Peeters maakte gebruik van zijn gekende 5-3-2 opstelling. En het harde werk van tijdens de week wierp meteen zijn vruchten af. Al na amper 10 minuten maakte nieuwkomer Gboho de openingstreffer. Ook Osah en Vangenechten scoorden niet veel later. In de tweede helft kwam een totaal nieuwe en meer ervaren ploeg op het veld: Verbist, Dewaele, Biset, Corstjens, Oto’o, Alessandro, Vangeel, Van Eenoo, Van den Bogaert, Naessens, Petrov. De frisse wind zette het spetterende spektakel helaas wel niet verder. Te weinig creativiteit en snelheid lagen aan de basis. Pas in de laatste tien minuten ging het tempo weer omhoog met daarbij twee doelpunten, waarvan een penalty, van Van Eenoo.

Enkele dagen later is het dus al tijd voor een nieuwe oefenwedstrijd op hetzelfde veld. Maar nu tegen een team van een iets zwaarder kaliber. Sporting Charleroi verplaatst zich naar het Vlaamse grondgebied. De wedstrijd start om 19 uur.

Selectie

Doelmannen: Van Hout, Verbist, Van Langendonck, Caubergh 

Verdedigers: Biset, Dewaele, Corstjens, Alessandro, Van den Bogaert, Soumah, Van Genechten, Vangeel, Bammens, Oto'o, ROugkalas, 

Middenvelders: Van Eenoo, De Schryver, Osah, Rommens 

Aanvallers: Sava, Gboho, Naessens, Vaesen

De ticketprijs is €10 voor volwassenen.