Nieuws

Assistent trainer Eric Reenaers op bezoek in Illawarra (Australie)

31 mei, 2018

Vanaf 23 mei tot en met 3 juni 2018 is  assistent trainer Eric Reenaers en hoofdcoach academie KVCWesterlo  een speciale gast bij de Australische club Wollongong Wolves in het kader van een samenwerkingsovereenkomst. 

In januari kwam kreeg Reenaers vanuit Australië de vraag of een jeugdspeler ergens in België kon meetrainen voor een week aangezien hij op voetbalvakantie in Europa was. Reenaers stelde voor om mee te trainen met de academie van KVC Westerlo. Zo gezegd, zo gedaan. Blijkbaar was de speler en zijn omgeving zeer tevreden. Na die week kwam er door contact via mail de twee vraag of hij interesse had om twee weken in Wollongong trainingen te geven en meetings met coaches te organiseren. 

Reenaers heeft al meer dan 20 jaar ervaring met coaching, waarvan de laatste 5 jaar bij KVC Westerlo, en heeft een aanzienlijk succes geboekt in de ontwikkeling van jeugdspelers en doorstroming naar de A-kern. Hij is een voorstander van de Belgische kindgerichte benadering voor de ontwikkeling van de jeugd. België is als land dan ook erkend is als een van ’s werelds meest innovatie en succesvolle ontwikkelaars van een volgende generatie voetballers. ‘Voetbal is een sport die door alle mensen kan worden gespeeld, ongeacht de vorm, lichaamslengte, gewicht, enzovoort. Er is geen one-size-fits-all benadering als het gaat om de ontwikkeling van onze kinderen voor een toekomst in het voetbal. Flexibiliteit en aanpasbaarheid zijn de kernen in de groei en ontwikkeling van spelers en dit komt niet door starre, lineaire processen of handleidingen. België heeft recentelijk aanzienlijk succes geboekt in het voetbal door zich toe te spitsen op specifieke, op maat gemaakte sessies voor elk individu, wat zich vertaalt naar een veel grote teamgebaseerde uitkomst.’: vertelt Reenaers

In Australië zal de Westerlo-trainer presentaties houden en trainingssessies geven bij Wollongong Wolves, Illawarra Stingrays en een groot aantal lokale clubs op verschillende leeftijdsniveaus. Chris Papakosmas, CEO van Wolves, zei dat het bezoek van Reenaers zowel spelers als coaches in de regio de kans biedt om te leren van een succesvolle ontwikkelingsgeest. ‘Er is geen twijfel dat Eric erg populair zal worden met zijn gedachten en inzichten in de ontwikkeling van voetbal en het is geweldig dat we iemand hebben met zo’n kaliber, die graag hierheen wil komen en tijd wil doorbrengen met onze coaches en spelers’.

De Belgische aanpak, die de derde plaats krijgt op de internationale ranglijst van FIFA, focust zich op vaardigheden, techniek, mobiliteit, aanpassingsvermogen en integratie. Overal ter wereld wordt deze weerspiegeld. ‘Ik kijk er naar uit om naar het voetballandschap van Australië te zien. De Wolves leggen een sterke nadruk op jeugdontwikkeling. Door specifiek op maat gemaakte programma’s te maken die blijven verbeteren en evolueren, kan de groei van het spel en de toekomst van de club alleen meer sterker worden. Deze kinderen zijn de toekomst van het Australische voetbal, dus het is dan ook noodzakelijk om het goed aan te pakken en hen de grootste kans te geven om te slagen.’: zegt Reenaers.

Wij zijn trots op onze coach! Veel succes Eric!