Nieuws

Publiekslieveling Daan Heymans versiert transfer naar Waasland Beveren

24 mei, 2018

Publiekslieveling Daan Heymans heeft een transfer versierd naar eersteklasser Waasland Beveren. Hij legde vandaag zijn medische testen af. Vanaf volgend seizoen kan je de middenvelder dus bewonderen in de hoogste divisie. Met pijn in het hart neemt hij afscheid van alle supporters met een pakkende boodschap. 

Daan Heymans sloot zich op 10-jarige leeftijd al aan bij de Kemphanen. Je zou hem dus een echt Westel-product kunnen noemen. Hij sloeg de U17 over om meteen bij de beloften aan te treden. In seizoen 2016-2017 tekende hij zijn eerste profcontract bij KVC Westerlo onder leiding van Bob Peeters. 

De jonge Daan Heymans brak dit seizoen helemaal door. Het jeugdproduct verscheen 18 maal aan de aftrap. In totaal raapte hij 1488 speelminuten bij elkaar. Het hoogtepunt van zijn seizoen was waarschijnlijk de wedstrijd tegen Lierse waarin hij drie goals scoorde. De wedstrijd werd bovendien gewonnen met 6-0. Na het seizoen was al snel duidelijk dat veel clubs interesse in hem hadden. Waasland-Beveren trok aan het langste eind. Hij tekent er een contract voor drie seizoenen. Zo komt hij samen met ex-Kemphaan Jens Cools in de kleedkamer terecht. Heymans had nog een contract voor één jaar, maar verlaat dus vroegtijdig de Kemphanen.

Daan Heymans heeft een boodschap voor iedereen: 

'Bij deze wil ik de hele club Westerlo enorm bedanken voor de fantastische jaren die ik achter de rug heb. Zowel in de jeugdafdelingen, als op het hoogste niveau. Zoveel mensen die ik moet bedanken. Alle medewerkers, de medische staf, onze chef Dirk, het bestuur, de geweldige spelersgroep en natuurlijk de technische staf die me de kans hebben gegeven om mezelf te ontwikkelen tot de speler die ik nu ben. Maar niet te vergeten, jullie, de supporters. Vanaf de eerste moment dat ik de stap naar de A-kern zette, hebben jullie mij met open armen ontvangen. Ik heb me van de eerste tot de laatste moment gesteund gevoeld, en dat is iets wat ik als speler nooit zal vergeten. Het is geen gemakkelijke beslissing geweest om de club waar ik al van mijn 10 jaar actief ben, te verlaten. Maar ik denk dat dit de juiste stap is, op de juiste moment. Sommigen onder jullie zullen vinden dat het te vroeg is, nu is het aan mij om het tegendeel te bewijzen. Ik hoop dat jullie me deze transfer gunnen en mij nog een beetje verder zullen volgen, iets wat ik ook voor de rest van mijn carrière zal doen voor Westerlo. Ik kijk in ieder geval al terug enorm uit naar de eerstvolgende ontmoeting. Hopelijk jullie ook. Het liefst natuurlijk beide op het hoogste niveau. Een welgemeende merci, Westel. Jullie zitten voor altijd in mijn hart.' 

Bedankt voor alles Daan! Veel Succes!