Nieuws

KVC Westerlo - AFC Tubize 1-1

30 april, 2018

Op de slotspeeldag van de Proximus League stond Westerlo oog in oog met degradant Tubeke. Veel viel er niet meer te winnen in het Kuipje, maar er viel nog minder te verliezen. Het 1-1 gelijkspel zondagmiddag volstond wel voor een seizoensrecord: 13 wedstrijden op een rij ongeslagen in 1B. Zo eindigen de Kemphanen hun seizoen met een positieve noot.

De Kemphanen voerden de druk meteen hoog op en aan duelkracht was er geen gebrek. Ook de Waals-Brabanders voetbalden goed mee. Het openingskwartier kende echter weinig grote kansen. In de 20ste minuut dreigde Divine Naah met een strak schot over de grond, maar de 22-jarige Manchester City-huurling kon Koen Van Langendonck niet verrassen.

Heymans met het hoofd

Westerlo bracht bij momenten creatief combinatievoetbal op de mat, met Rommens en Heymans als dirigenten centraal op het middenveld. Door de driemansverdediging van Bob Peeters lag er op de flanken voor Bryan Van den Bogaert en Gilles Dewaele veel ruimte om voor te zetten. Vooral die laatste had zondagmiddag een goede voorzet in huis. Op het halfuur kon Tubeke nog twee keer tegenprikken met Traoré, maar de goal zou niet voor de rust vallen. Na de koffiepauze was het meteen raak voor Westerlo: in de 51ste minuut stuurde Dewaele zijn voorzet vanop rechts richting eerste paal, waar Daan Heymans uitstekend overhoeks de 1-0 binnen kopte.

Gas terug

Buiten een precisieschot op de paal van Kose kon Tubeke niet echt dreigen. Westerlo nam ook wat gas terug, maar kon af en toe rekenen op aanvallende flitsen. In de 61ste minuut vonden Heymans en Dewael elkaar op de rechterflank. Die laatste bracht Rommens in stelling. De vice-kapitein had andermaal een hard schot in huis, maar Defourny redde. Christian Osaguona beleefde een moeilijke invalbeurt in de spits. De Kemphanen voetbalden volledig zonder druk na de 1-0, maar vonden even geen aanspeelpunt meer van voor. De supporters in het Kuipje leken met hun hoofden al bij het supportersbal achteraf te zitten en net dan kwam Tubeke uit het niets op gelijke hoogte. Traoré legde de bal na een goed uitgespeelde aanval in een leeg doel: 1-1.

Applaus voor De Ceulaer

Met nog tien minuten speeltijd kon de wedstrijd nog alle kanten uit. Zeker toen Benji De Ceulaer kwam opdraven. De 34-jarige publiekslieveling liet enkele mooie dingen zien tot groot jolijt van de Westelse supporters. In de 81ste minuut amuseerden Heymans, De Ceulaer en Dewaele zich op de Tubeekse helft. Alweer schilderde die laatste een voorzet op het hoofd van Rommens. Diens kopbal raakte de paal langs de verkeerde kant.

Ref D’Hondt liet het laatste fluitsignaal van dit seizoen weerklinken. Geen overwinning voor de Kemphanen, maar toch gaan de handen op elkaar. Benji De Ceulaer speelde immers zijn laatste wedstrijd in de Kempen en wordt door de supporters getrakteerd op gezangen.

Opstelling: Van Langendonck, Corstjens (45’ Rougkalas), Soumah, Biset, Van Den Bogaert (77’ De Ceulaer), Dewaele, Alessio, Heymans, Rommens, Buyl, Osah (45’ Osaguona).

Doelpunten: 51’: Heymans 1-0; 76’: Traoré 1-1

(Thomas Franken)