Nieuws

KSV Roeselare - KVC Westerlo 0-0

16 april, 2018

De Kemphanen zijn niet te stoppen. Ze zetten hun ongeslagen reeks verder met 11 wedstrijden zonder nederlaag. KVC Westerlo speelde zondag 0-0 gelijk in het Schierveldestadion van KSV Roeselare. Maar het grote feest startte vrijdagavond al na het verlies van AFC Tubize. KVC Westerlo is nu mathematisch zeker van het behoud in de Proximus League.

Vrijdagavond rond iets na 10 uur sprong iedere Kemphaan enthousiast recht, want eindelijk was het het moment daar. AFC Tubize kon de overwinning niet binnen halen tegen Union SG. KVC Westerlo was zo 100% zeker van het behoud. Zaterdagmorgen kregen onze Kemphanen dan ook eens voor één keer een champagneontbijt om te vieren. Maar er moesten ook nog drie wedstrijden gespeeld worden. Dus de focus werd tijdens de training terug op scherp gezet.

Voor de vierde keer op rij zien we dezelfde elf verschijnen bij KVC Westerlo. Never change a winning team denkt Bob Peeters. KSV Roeselaretrainer Jordi Condom besloot doelman De Winter een kans te geven. Een aantal Kemphanen zullen opgelucht zijn. Vorige week botste Naessens nog enkele keren op de uitstekend keepende Biebauw. Al tien wedstrijden is geel-blauw ongeslagen. Natuurlijk willen ze die reeks niet zomaar uit handen geven.

Scheidsrechter De Cremer fluit de wedstrijd op gang. De wedstrijd start meteen hevig. Rond minuut 8 krijgen we al een gigantische kans. Buyl zet strak voor vanop de linkerflank. Maar Oto’o schopt het leer toch nog over doel. Even later zit ook voor Dewaele het geluk niet aan zijn kant vandaag. Hij krijgt onschuldig een trap van  Roeselarespeler Godwin in het gezicht. De verdediger kan na lange verzorging verder spelen met een dik verband rond het hoofd.

De doelmannen komen even later beide in problemen. Naessens probeert het deze week eens tegen vervanger in doel De Winter, maar ook die gunt hem geen doelpunt. De voorzet van Van den Bogart heeft een iets te scherpe hoek voor Naessens om hem in doel te krijgen. En ook Van Langendonck krijgt aan de overkant wat werk voorgeschoteld. Maar het gevaar is snel geweken.

Wanneer de spelers de kleedkamer in gaan tijdens de rust, blijven de supporters voorlopig toch nog op hun honger zitten. Beide ploegen zijn gered, en dat merken we ook aan het tempo. Weinig spektakel en nog geen doelpunten in de eerste helft. Westerlo is wel duidelijk de beter ploeg op het veld.

Bij de tweede helft verschijnt een nieuw gezicht op het veld. Dewaele voelt zich wat duizelig. Uit voorzorg blijft hij in de kleedkamer. Kapitein Corstjens komt in zijn plaats. Ook na de pauze blijft het initiatief van de bezoekers komen, maar weinig vuurwerk levert het voorlopig niet op. Rond minuut 60 moet Heymans geblesseerd van het veld. Alessandro vervangt hem. En niet veel later krijgt Oto’o een tackle. Hij maakt plaats voor Van Genechten. Hij betreedt voor de tweede keer dit seizoen het veld.

Krijgen we nog wat spanning in deze wedstrijd? In minuut 78 schiet Lecomte bij de tegenploeg de misser van de match na een knappe solo volledig naast. De supporters schieten terug wakker. Ook de slotminuten zorgen nog een laatste mogelijkheid voor de thuisploeg. Godwin gaat theatraal neer in de zestienmeter na een duel met Alessandro. Iedereen verwacht een strafschop maar de scheidsrechter schuift een tweede gele kaart onder de neus van Godwin. Die mag iets vroeger gaan douchen. Na drie minuten toegevoegde tijd eindigt de wedstrijd.

Geen winnaar is deze eerder spektakelloze partij. De Kemphanen kregen wel wat kansen, maar het was niet genoeg. Ook de grote verassingen van Roeselare op het einde zorgde voor geen gevaar. Toch kan er uitgebreid gevierd worden. KVC Westerlo blijft zeker nog één seizoen in 1B. Haal die champagneglazen dus maar boven!

Opstelling: Van Langendonck, Dewaele (46’ Corstjens) , Biset, Soumah, Oto’o (70’ Van Genechten), Van Eenoo, Rommens, Heymans (58’ Alessandro), Van den Bogaert, Buyl, Naessens

Gele kaart: Van Genechten