Nieuws

Voorbeschouwing KSV Roeselare - KVC Westerlo

13 april, 2018

De champagne bleef nog even in de koeling. Zondag slaagden onze Kempenboys er niet in om het behoud te verzekeren. Dit weekend een herkansing tegen KSV Roeselare. Zondag maken we de verre verplaatsing naar het Schierveldestadion. Aftrap om 16.00 uur. Maar misschien kunnen we straks het weekend al goed inzetten indien AFC Tubize thuis punten laat liggen.

KSV Roeselare

Het had zondagavond tegen de Rodenbachboys al kunnen gebeurd zijn. Beide ploegen kregen een kans op zekerheid van het behoud. Roeselare had aan één punt genoeg, en dat nam het dan ook. Voor de zoveelste keer niet echt loon naar werken voor geel-blauw. Geef toe, geel-blauw had de drie punten weer dubbel en dik verdiend.

Jens Naessens kreeg tegen Roeselare zeker vier kansen om te scoren. Uitgerekend zijn vriend Wouter Biebauw was telkens de pretbederver. Hij zorgde er zo voor dat Westerlo het maximum in de Play-downs kwijt is en de Kemphanen nog minstens één week moeten wachten om zich te verzekeren van het behoud. Doelman Wouter Biebauw is de enige speler bij Roeselare die in alle 28 competitiewedstrijden en de 3 reeds gespeelde Play-downmatchen in de basis stond. Hij kreeg in totaal 43 tegengoals binnen en hield 10 keer de ‘nul’.

Roeselare coach Jordi Condom begon vorige week voor de tweede keer op rij met hetzelfde elftal: Biebauw, Damman (67’ Monteyne), Schmisser, Kompany, Grisez, Zolitic, Van Acker, Lecomte, Dufour (84’ Wieser), Godwin (74’ Cornet) en Cerigioni.

KVC Westerlo

Uitgesteld is niet afgesteld. Dit weekend is het ECHT voor ons! Kemphanen, zorg ervoor dat we zondagavond met een brede smile op ons gezicht de lange weg naar huis mogen aanvatten. Of verschijnt die glimlach misschien deze avond al? Het kan ook al bingo zijn na AFC Tubize – Union. Zelfs bij een draw zijn we mathematisch gered. Met nog drie slachtpartijen voor de boeg kan Tubize nog wel gelijk komen, maar Westel had een beter klassement in de reguliere competitie. Maar laten we ons vooral op onszelf focussen. Mogelijk klinken we pas zondag in de vooravond op Schiervelde.

Bob Peeters bracht vorig weekend voor de derde keer op rij dezelfde elf aan de aftrap. Benji De Ceulaer mocht ook voor de derde keer op rij invallen voor Stephen Buyl. Alessio Alessandro kreeg door de blessure van Nicolas Rommens zijn eerste speelminuten sinds speeldag 23. Op Union SG blesseerde hij zich na 23 minuten aan de voet.

De Kemphanen kregen in deze mini-competitie al 6 gele kaarten. In de Play Downs is het uitkijken want dan ben je al bij 3x geel geschorst.

De Westelse Parels zijn al in tien duels niet verloren. Meer zelfs, in acht van die laatste tien matchen kregen we geen tegendoelpunt. Met een puntensaldo van 18 op 30 kunnen we dan ook zeker niet ontevreden zijn. Haal je champagneglazen maar van onder het stof. Één ding is zeker: Westel blijft in 1B. Zondag heffen we samen het glas: Tjsing, Santé!

Selectie

Doelmannen: Van Hout, Verbist, Van Langendonck

Verdedigers: Biset, Dewaele, Corstjens, Soumah, Van Genechten, Vangeel, Van den Bogaert, Oto'o, Rougkalas

Middenvelders: Van Eenoo, Alessandro, Osah, Heymans, Rommens, 

Aanvallers: Osaguona, De Ceulaer, Naessens, Buyl 

Geschiedenis 

Op Schiervelde was er in negen wedstrijden 3x winst voor Westerlo, 3x voor KSV Roeselare en 3x een gelijkspel. Veel doelpunten vielen er niet. Zes keer hield één van beiden er de nul. Slechts in 3 matchen scoorden beide teams. Geen van beiden scoorden op Schiervelde meer dan 2 keer. Dat geeft een score van 7- 8.

21.10.17  ROE – WES 0-0

18.11.17 ROE – WES 2-1 36’ Corstjens penalty 0-1 64’ Cornet 1-1, 76’ Cornet 2-1

28.09.13  ROE – WES 1-2 38’ Paulussen 0-1, 50’ Sarrazyn 1-1, 83’ Ruiz 1-2.

17.11.12   ROE – WES  1-1 17.11.12         ROES-WLO         1-1         8’ Kabananga 1-0, 34’ Goor penalty 1-1, 89’ Van Belle 2x geel.          

21.03.10  ROE – WES 0-0