Nieuws

KVC Westerlo - KSV Roeselare 0-0

9 april, 2018

Met een welverdiende 6 op 6 gingen de Kemphanen fenomenaal van start in de playdowns. Ze konden zondag zelfs het behoud in eerste klasse B al veiligstellen na slechts drie speeldagen, maar daarvoor moest eerst gewonnen worden van Roeselare. De jongens van Jordy Condom hadden genoeg aan een gelijkspel in ’t Kuipje om zich te verzekeren van het behoud. 

Het begin van de wedstrijd zag er meteen veelbelovend uit. Na amper 10 minuten spelen zien we Jens Naessens neergaan in de 16, maar scheidsrechter Van Damme laat doorspelen. Diezelfde Naessens krijgt niet veel later een torenhoge kans, maar hij stuit op doelman Biebauw; afleggen op de wachtende Stephen Buyl was hier ongetwijfeld een betere optie. Bij Roeselare is het vooral de Nigeriaan Godwin die af en toe kan dreigen. Eerst haalt hij verschroeiend uit vanop links, maar Van Langendonck haalt de bal met een kattensprong uit de verste hoek. Daarna probeert hij het van de andere kant, dit keer ziet hij zijn schot naast gaan.

Na 20 minuten spelen gaat het tempo plots drastisch omlaag en krijgen we een magere partij te zien langs beide kanten. Veel technische onzuiverheden en weinig tot geen doelgevaar. De weinige kansen die zich voordoen komen voornamelijk uit stilstaande fases en afstandsschoten. In de 33e minuut zet Nicolas Rommens zich achter de bal om een hoekschop te trappen, de aanstormende Soumah kan er zijn hoofd tegen zetten maar treft de deklat.

Een ander Westerlo in de tweede helft

In de tweede helft voert Westerlo de druk op, wat resulteert in heel wat goede mogelijkheden. De bezoekers uit West-Vlaanderen verdwijnen volledig uit het spelbeeld en het is al Westerlo wat de klok slaagt. Na amper een minuut spelen in de tweede helft schildert Buyl de bal op het hoofd van Naessens, maar een goed keepende Biebauw ranselt de bal uit zijn doel. 10 minuten later wordt diezelfde Naessens neergetrokken op de rand van de 16, Nicolas Rommens zet zich achter de bal en krult de bal staalhard op de deklat; opnieuw brengt de dwarsligger redding voor Roeselare.

Bob Peeters ziet dat er meer in zit en brengt met Alessandro, De Ceulaer en Osaguona nog wat aanvallend geweld in de ploeg. Bij Roeselare is het alle hens aan dek in de slotfase. Westerlo ruikt het angstzweet van de Rodenbachboys en gaat vol voor de overwinning. 10 minuten voor tijd is het opnieuw het doelhout dat de Kemphanen van de 1-0 houdt. Dit keer is het Maxime Biset die richting de linkerbenedenhoek kopt, maar Bibauw kan de bal nog net tegen de paal duwen.

Ondanks de toenemende druk van de Kemphanen blijft het verlossende doelpunt uit en zo eindigt het duel met Roeselare op een 0-0 brilscore. Voor de tiende keer op rij lijden onze jongens geen nederlaag, maar voorlopig dus nog geen feest in ’t Kuipje. We zullen nog minstens een week moeten wachten om de champagne te ontkurken.

(Niels Rosa-Peralta)