Nieuws

Voorbeschouwing KVC Westerlo - KSV Roeselare

6 april, 2018

Zondag kan het feest zijn in ’t Kuipje. De wedstrijd is beslissend voor de toekomst van KVC Westerlo. De Kemphanen kunnen hun behoud verzekeren dit weekend. Wat moeten ze doen? Simpel: winnen! Afspraak om 20.00 uur op de Merodedreef.

KSV Roeselare

Speeldag drie in deze stressvolle nacompetitie. Vorig jaar stonden ze nog op een handbereik van de promotie. Dit seizoen liep het iets slechter voor de West-Vlamingen. Ook zij werden veroordeeld tot Play Downs. KSV Roeselare heeft hun trainerskerkhof goed aangevuld dit seizoen. Na amper vijf speeldagen zette het eerst coach Arnauld Mercier aan de deur. Ook zijn opvolger Dennis Van Wijk deed het seizoen niet uit. Eind januari tekende ex-Eupen trainer Jordi Condom een contract tot het einde van het seizoen, met een optie voor twee bijkomende seizoenen.

KSV Roeselare staat momenteel bovenaan met 22 punten. KVC Westerlo bevindt zich hier net onder met 20 punten.

Westerlo haalde dit seizoen pas op speeldag 7 zijn eerste overwinning tegen jawel, KSV Roeselare. Westerlo heeft nu een reeks van maar liefst negen wedstrijden zonder nederlaag. Maar het record van non-losing streaks sinds de hernieuwde Proximus League zit toch wel bij Esvee. Maar liefst 16 opeenvolgende duels gingen ze niet onderuit. Natuurlijk gebeurde dit wel in hun topseizoen vorig jaar.

Dit seizoen liep het heel anders uit voor hen met maximum 4 wedstrijden op rij zonder nederlaag. Net zoals de andere drie Play Down ploegen heeft Roeselare ook een scoreprobleem. Efficiëntie ontbreekt en er werden ook al enkele penalty’s gemist. In 30 wedstrijden scoorde KSV Roeselare slechts  27 doelpunten. In de laatste 10 matchen scoorden de Rodenbachboys slechts 7 goals. En ook verdedigend loopt hier niet zo goed. Maar liefst 43 tegengoals kregen ze al binnen. Hiermee zijn ze de slechtste leerling van de Play Downs.

Roeselare speelde op paasmaandag met volgende ploeg op Union SG (0-1): Biebauw, Damman, Schmisser, Kompany, Grisez, Zolotic, Van Acker, Lecomte, Dufour (90’ Gravenberch), Godwin (86’ Maletic), en Cerigioni (69’ Cornet). De ploeg uit West-Vlaanderen is blessurevrij. 

KVC Westerlo

Geel-blauw haalt 6 op 6 in de Play Downs en kreeg nog geen tegengoal binnen. De definitieve beslissing over het behoud kan dit weekend vallen. Als er zondag een positieve score op het scorebord verschijnt, is de redding een feit.

Rode lantaarn Tubeke moet nu al een kloof van 7 punten overbruggen. De overwinning vorige week was dan ook een hele opluchting. Het hoera-tafereel bij het eerste doelpunt was hartverwarmend. Jens Naessens blijft topschutter met acht doelpunten. Maar deze keer kwamen de doelpunten van  De Ceulaer en Van Eenoo. Natuurlijk loven we niet alleen hen. Winnen en successen behalen doe je immers met de hele ploeg. De klauwen zijn gescherpt voor zondag.

Op de geel-blauwe fans mag alvast opnieuw gerekend worden. Die staan meer dan ooit achter hun club, spelers en trainers. Ditmaal zeggen we niet ‘Moge de beste winnen!’. Neen, zondagavond moet KVC Westerlo drie punten rijker zijn. We corrigeren dus: ‘Moge KVC Westerlo zondagavond de beste zijn!’. En dan, laten we dan stilaan de spinnenwebben van de feestklokken verwijderen. Een grandioos feest nadert zienderogen.

Bob Peeters kan beroep doen op een volledig fitte kern.

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. Kevin Van Damme. Assistent scheidsrechters zijn Thibaud Nijssen, Pieter Becquet en Ken Vermeiren. Je kan de wedstrijd live volgen op Twitter via de hashtag #WESROE.

Selectie

Doelmannen: Van Hout, Verbist, Van Langendonck

Verdedigers: Biset, Dewaele, Corstjens, Soumah, Van Genechten, Vangeel, Van den Bogaert, Oto'o, Rougkalas

Middenvelders: Van Eenoo, Alessandro, Osah, Heymans, Rommens, 

Aanvallers: Osaguona, De Ceulaer, Naessens, Buyl 

Geschiedenis

In ’t Kuipje verloor Westerlo nog niet van Roeselare: 6x winst, 3x een gelijkspel en een score van 25-6. Vijf keer kon KSVR in de Kempen niet tegenscoren. Statistieken die zeker in ons voordeel spelen. 

12.01.18 WES -ROE 0-0 57’ Seoudi rood

24.09.17  WES – ROE     4-0 4’ Zolotic rood, 5’ Naessens mist penalty, 12’ Corstjens 1-0, 35’ De Ceulaer 2-0, 77’ Christensen penalty 3-0, 88’ Annys 4-0.                                                                 

31.10.09    WES - ROE  2-2  65’ Dekelver 1-0, 72’ De Petter penalty 2-0, 84’ Mirvic 2-1, 87’ Nikolic 2-2.

02.05.09   WES - ROE   1-0  73’ Obiora Odita 1-0.       

20.10.07   WES - ROE    6-0   2’ Farssi 1-0, 10’ Van Hout 2-0, 36’ Vaesen rood, 50’ Van Loo owngoal 3-0, 68’ Coelho 4-0, 80’ Van den Eede 5-0, 88’ Coelho 6-0.