Nieuws

Cercle Brugge - KVC Westerlo 1-1

26 februari, 2018

Op de slotspeeldag van de reguliere competitie maakten de Kemphanen een verre verplaatsing naar Cercle Brugge. Nadat ze op voorsprong kwamen dankzij een doelpunt van Van Eenoo maakte de Vereniging toch nog gelijk. Zo blijft geel-blauw zeven wedstrijden ongeslagen.

Aan de aftrap weer geen Corstjens, Rougkalas en Alessandro. Alle drie blijven ze in het sukkelstraatje. Hopelijk zijn de speelklaar tegen de Play Downs. Buyl wordt gehuurd van Cercle Brugge en krijgt geen toestemming van hen om te spelen. Naessens neemt zijn plaats in het basiselftal in.Trainer Vercauteren wilt geen extra blessures met de finalewedstrijden in het vooruitzicht. Hij kiest voor een B-ploeg.

Bij de start zit het mes meteen op de keel. Westerlo heeft duidelijk vertrouwen geput uit de voorbije wedstrijden. Naessens wilt ook bewijzen waarom hij op het veld thuis hoort. De eerste kans van de wedstrijden komt dan ook van hem. Zijn schot is echter nog te zwak. Doelman Van Damme pakt vlotjes. Een communicatiefout bij Cercle Brugge zorgt even later wel bijna voor het openingsdoelpunt. Bij een botsing tussen Van Damme en Xandao, laat de doelman de bal even los. Net op tijd kan hij de bal toch nog klemmen in zijn handen. Ook een mooie kans van Van Eenoo levert niets op. Maar het tempo van de Vereniging ligt ook niet al te hoog. Dus Westerlo kan hun spel spelen. De enige schrik bij de supporters is wanneer Rommens neergaat na een duel. De schreeuw van de middenvelder is te horen tot ver buiten het stadion. Even paniek voor een zware blessure, maar na een verzorging kan hij verder.

Na enige tijd zonder spannende actie brengt Van Eenoo uit het niets geel-blauw op voorsprong. Met een schitterende trap in de linkerbovenhoek brengt hij Van Damme van zijn melk. Wat een goal. Zelfs de supporters van zijn ex-ploeg Cercle Brugge applaudisseren luid. Net voor de rust moet Van Langendonck voor het eerst aan het werk. De vrije trap van Hoggas bokst hij snel ver weg. Westerlo gaat met een verdiende voorsprong de rust in. Ruststand 0-1. 

Bob Peeters ziet ook dat het goed is. Hij besluit dat het voorlopig nog geen tijd is voor wissels. Cercle Brugge probeert het ook met dezelfde elf. Met volle focus komen ze uit de kleedkamer. De eerste kans is nu weer voor KVC Westerlo. Van Eenoo wil zijn tweede doelpunt verzilveren maar de bal is te zwak. En helaas, Cercle Brugge is ook wakker geworden. De Belder verlengt een hoekschop. Van Langendonck ziet de bal via de lat over doel. Bedankt aan het doelkader. Het geluk zit ons even mee. Bij de andere ploeg wil Tormin zich duidelijk tonen aan trainer Vercauteren. Graag zou hij volgende week spelen in de finalewedstrijden. Maar zijn acties leveren niet genoeg op. Dan probeert hij het maar op een andere manier. Hij gaat neer in de zestien. Maar de blik van scheidsrechter Gerets zegt nee. Derde keer, goede keer dan. Tormin krijgt zijn beloning voor het goede werk. Met een slim hakje zet hij Oto’o op het verkeerde been. Dan trapt  hij de gelijkmaker hard voorbij Van Langendonck. Met nog 20 minuten op het bord, moeten de Kemphanen op zoek naar een tweede goal. 

Westerlo vecht terug voor de voorsprong via De Ceulaer. De spits krijgt een uitstekende kans, maar zijn poging wordt gestopt door een sterk keepende Van Damme. De laatste tien minuten zijn vervolgens een rommeltje. Westerlo kreeg het moeilijker na de pauze. Een gelijkspel is dan ook de eindstand.

KVC Westerlo trekt met vertrouwen naar de Play Downs. Zeven wedstrijden op rij zijn ze nu al ongeslagen. Verder zetten ze AFC Tubize ook op vier punten. Die worden wel herleidt naar twee punten. Vandaag komen de spelers nog samen voor een uitlooptraining. Daarna krijgen ze een week vrij. De trainingen worden hervat op maandag 5 maart.

Opstelling:

KVC Westerlo: Van Langendonck, Dewaele, Biset, Soumah, Oto’o, Rommens, Van Eenoo, Heymans, Van den Bogaert, De Ceulaer (’78 Osaguona), Naessens

Doelpunten: 34’ Van Eenoo 1-0, 71’ Tormin 1-1

Gele kaarten: Heymans