Nieuws

Voorbeschouwing Cercle Brugge - KVC Westerlo

25 februari, 2018

De laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Afsluiten met een topper van formaat. De Kemphanen maken zondagnamiddag een verre verplaatsing naar Cerlce Brugge. Westerlo zette een sterke reeks van zes wedstrijden zonder nederlaag neer. Laten we die verder zetten. Kick off omstreeks 16.00 uur.

Cercle Brugge

Vorig week viel het doek al. Cercle Brugge wint de tweede periodetitel. Samen met Beerschot Wilrijk strijden ze binnen enkele weken voor promotie naar eerste klasse. Maandag wenste we hen nog proficiat, maar zondag is het terug oorlog op het veld. Cercle Brugge bevindt zich op de eerste plaatst met 49 punten. Geel-blauw staat zevende met 26 punten.

In eerste klasse B pakte Westerlo in de voorbije drie wedstrijden van dit seizoen geen enkel punt tegen Cercle. Driemaal werd verloren: 1-2, 3-1 en 2-3. In de eerste twee partijen werd WLO telkens in de laatste 10 minuten nog een punt ontnomen. De Vereniging is de tweede beste thuisploeg. Alleen Lierse doet het beter. KVC Westerlo is na Lierse de slechtste uitploeg met 11p op 39. Slechts twee keer konden de Kemphanen winnen op verplaatsing. Cercle is de best scorende ploeg op dit moment met 49 doelpunten. Defensief zijn we aan elkaar gewaagd met 34 tegengoals tegenover 33. Het grootste gevaar op het veld is Mercier. Hij vond dit seizoen al 9 maal het doel. De aanvaller scoorde al drie keer tegen Westerlo. Ook draagt hij de kroon van de assistenkoning met 9 assists.

Cercle kan zich al kampioen van de reguliere competitie noemen. De Vereniging sluit het seizoen sowieso af op de eerste plaats terwijl Tubize één speeldag voor het einde van de competitie zeker is van de rode lantaarn. Beide teams hebben één statistiek gemeen; zowel Cercle als Tubize kregen dit seizoen 33 tegengoals binnen.

Cercle haalde vorige speeldag één punt op het veld van Union SG en dat volstond om de 2de periodetitel in de wacht te slepen. De Bruggelingen kwamen als een pijl uit de startblokken en al na iets meer dan 1 minuut trapte Crysan groen-zwart op voorsprong. Union hing op het kwartier de bordjes weer gelijk via Kabasele (1-1). Groen-zwart speelde met: Nardi, Delacourt, Elderson, Gaspar, Lambot, Taravel, Koné, Mercier (77’ Omolo), Crysan, De Belder en Tormin (69’ Hoggas).

De drie nieuwe aanwinsten bij de West-Vlamingen kregen al speelminuten. Middenvelder Kévin Hoggas kreeg 4x een basisplaats en mocht 2 keer invallen. Verdediger Alexandre Luiz Reame ‘Xandao’ kreeg 1 basisplaats en 1 korte invalbeurt. Uwa ‘Elderson’ Echiéjilé (verdediger) maakte vorig weekend op Union zijn debuut. Hij speelde de volle 90 minuten.


KVC Westerlo

Bob Peeters startte vorig weekend tegen Tubeke voor de derde keer op rij met hetzelfde elftal. Westel kwam niet verder dan 0-0, maar ondertussen slikte de verdediging met Biset en co amper één doelpunt tijdens de laatste 6 wedstrijden. Het was een moeilijke wedstrijd tegen Tubize: grote struise jongens met een bijzonder agressieve aanpak stonden steeds in de weg. De Kemphanen vonden geen antwoord op dit fysieke spel. Vraag maar aan de jongens hoeveel stampen en trappen ze weer hebben moet incasseren. Een voorbeeld van hoe de Play Downs er uitzien? Laat ons hopen van niet.

Zondagnamiddag op Cercle Brugge rekent KVC Westerlo op een heel andere beleving. De tweede periodetitel hebben ze al op zak. Ze kunnen dus ontspannen spelen. Of de slotmatch voor Cercle geen verplicht nummertje is valt nog te bezien. Geen blessures oplopen zal wel het belangrijkste zijn met hun promotiematchen voor de deur. Maar de Kemphanen zullen ook hun twaalfde man erg nodig hebben. Het is namelijk de laatste kans op wat extra voorsprong op Tubize.

Door de huuroverkomst met Cerlce Brugge mag Stephen Buyl niet in actie komen zondag. De lappenmand blijft even vol. Corstjens, Alessandro, Rougkalas en Verbist, niemand raakte speelklaar. Annys, Dewaele en Van den Bogaert staan op één kaart van schorsing.

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. Martin Perez, assistent-scheidsrechters zijn Patrick Inia, Frans Ozinga, en Wesli De Cremer.

Selectie

Doelmannen: Van Hout, Van Langendonck, Caubergs

Verdedigers: Biset, Dewaele, Soumah, Vangeel, Van den Bogaert, Oto'o

Middenvelders: Heymans, Goor, Rommens, Osah, Van Eenoo 

Aanvallers: Osaguona, De Ceulaer, Naessens, Peffer

Geschiedenis

Tussen november 2009 en mei 2011 plande de kalendercommissie in 2 seizoenen 10 duels met Cercle.  Voorlopig staat de teller op 14 ontmoetingen in Jan Breydel in competitie met slechts 2x winst voor de Kemphanen en 8x een nederlaag. Dat geeft 10p op 42 en een score van 23-12. Voor verbetering vatbaar dus.

05.11.17    CER-WES   3-1    22’ Taravel 1-0, 69’ Osaguona 1-1, 82’ De Belder 2-1, 85’ Mercier mist penalty, 93’ Vincent 3-1.

27.09.14   CER - WES      1-2    49’ Lecomte 0-1, 76’ Gounongbe penalty 0-2, 82’ Van Acker 1-2.

12.05.13   CER - WES      1-0    36’ Molenberghs rood, 71’ Schuermans owngoal 1-0.

14.01.12   CER - WES      1-3    16’ D’Haene 0-1, 41’ D’Haene 0-2, 60’ Marcao 1-2, 83’ Rudy 1-3.    

16.05.11   CER – WES      2-2    33’ Chavez 0-1, 59’ D’Haene 1-1, 67’ Iachtchouk 2-1, 89’ Annab 2-2.

Ticketinfo

De bezoekersloket opent om 14.30 uur.