Nieuws

KVC Westerlo - AFC Tubize 0-0

19 februari, 2018

Op de voorlaatste speeldag  van de reguliere competitie kregen we hekkensluiter AFC Tubize over de vloer. De ideale gelegenheid dus om nog een kleine voorsprong op te bouwen alvorens de punten gehalveerd worden voor de play-downs.  Zoals geweten is Tubeke een fysiek sterke ploeg die de duels niet schuwt. Het beloofde dus een geladen degradatietopper te worden in ’t Kuipje, beide ploegen konden de punten goed gebruiken.

In de eerste helft zijn het vooral de jongens van Bob Peeters die de bal opeisen, Tubeke moet het spel ondergaan en mikt op de counter. Tot grote kansen komen de Kemphanen echter niet in de openingsfase. Daarvoor moeten we wachten tot de 31e minuut: Heymans stuurt De Ceulaer alleen op doel af, maar de bezoekende doelman redt prima. 5 minuten later is het opnieuw Benji De Ceulaer die van dichtbij kan uithalen, dit keer knalt hij zowaar op Daan Heymans. Aan de andere kant zien we praktisch geen doelgevaar. Één keer moet de Westelse aanhang  wel zijn adem inhouden wanneer Soumah een terugspeelbal op Van Langendonck volledig verkeerd raakt, gelukkig waait de bal net over. Naast deze ongelukkige terugspeelbal komen de bezoekers uit Tubeke niet tot kansen, ze spelen met veel mensen achter de bal waardoor we een gesloten eerste helft zien.

In de tweede helft zien we een gelijkaardig spelbeeld met enkele bescheiden mogelijkheden, maar weinig grote kansen. Tubeke speelt met het mes tussen de tanden en kan af en toe gevaarlijk zijn op de tegenaanval. Achahbar en de pas ingevallen Simon Zenke wegen op de Westelse verdediging maar komen niet tot scoren. Bob Peeters is duidelijk niet tevreden met een punt thuis tegen Tubeke en brengt in de 58e minuut onze topschutter Jens Naessens in de ploeg. Als er iemand voor een doelpunt kan zorgen, is hij het wel! Ook Osaguona wordt nog in de aanval geposteerd, maar het mag niet baten. We kunnen onze aanvallers moeilijk bereiken, en dat is mede de verdienste van een goed georganiseerd Tubeke dat weinig weggeeft. 10 minuten voor tijd is het Tubeke dat nog twee goede mogelijkheden krijgt: eerst een afstandsschot van Schuster waarop Van Langendonck zich moet rekken, daarna een voorzet van diezelfde Schuster en Achahbar die maar net naast kopt.

Het kelderduel tussen Westerlo en Tubeke eindigt op een doelpuntenloos 0-0 gelijkspel. De punten worden verdeeld en daar schieten beide teams weinig mee op. We speelden tegen een stugge ploeg, waardoor het moeilijk voetballen was. Na afloop van de wedstrijd zei Bob Peeters daar het volgende over: “daar zullen we toch mee moeten leren omgaan, want zulke wedstrijden zullen we in de play-downs nog vaak moeten spelen. Dan is het een kwestie van de weinige kansen die je krijgt af te werken.” Volgende week spelen we de laatste wedstrijd van de reguliere competitie op het veld van periodekampioen Cercle Brugge. Hopelijk kunnen we daar nog wat punten sprokkelen alvorens we aan de play-downs beginnen!

(Niels Rosa-Peralta)

Opstelling:

KVC Westerlo: Van Langendonck, Dewaele, Biset, Soumah, Oto’o, Van Eenoo, Rommens, Heymans (’76 Osaguona) , Van den Bogaert, De Ceulaer, Buyl (’59 Naessens) 

AFC Tubize: Défourny, Garlito, Nirisarike, Touré, Laurent, Naah (’76 Köse), Ba, Achahbar, Schuster, Sawaneh (58’ Kane), Stevance (’70 Zenke)

Gele kaarten: Garlito, Laurent