Nieuws

Het eerste interview met nieuwe T1 Bob Peeters

6 december, 2017

KVC Westerlo heeft trainer Bob Peeters aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Hij tekent een contract voor 2,5 seizoenen. Bob Peeters was in het verleden al eens trainer van de Kemphanen. Vedran Pelic herneemt zijn zaken als T2.

Gisterenavond liep het nieuws als een vuurtje. Bob Peeters wordt de nieuwe trainer van KVC Westerlo. Bob Peeters liet in het verleden reeds bij menig supporters een goede indruk na. Zo slaagde hij Westerlo in seizoen 2015 – 2016 in eerste klasse te houden. De vele positieve reacties gisteren op sociale media bevestigden dat nogmaals. Vedran Pelic herneemt  zijn functie als T2. ‘Ik heb altijd gezegd dat hij een goede assistent is. Dat blijft hij zeker’: overtuigde Peeters.

Bob Peeters is de club altijd blijven volgen. ‘De voeling met de club is altijd blijven bestaan. Ik heb altijd een goed gevoel gehad in mijn vorige periode. Deze is helaas door omstandigheden die iedereen kent beëindigd. Maar dat ligt achter mij nu. Ik kijk naar de toekomst’: vertelde hij ons. Hij is dan ook heel gedreven om aan zijn tweede termijn in ’t Kuipje te beginnen. Zo heeft hij vooral één doel voor ogen: ‘Het belangrijkste is nu dat we ons verzekeren van het behoud. Daarna kunnen we geleidelijk aan terug bouwen. Momenteel staan we heel wat punten achter op Play off 2 dus we moeten realistisch blijven. De kans dat we Play downs zullen spelen is groot’.

Door het aanvaarden van deze functie, zet hij zijn carrière als analist op een lager pitje. Maar bij de vraag naar de analyse van KVC Westerlo antwoordde hij meteen, ‘de belangrijkste zaak is vooral om de jongens nu fris in het hoofd te maken. Ze moeten hun vertrouwen terug krijgen. Het spel is zeker niet zo slecht. Maar de drang naar voor, die moeten we er terug in brengen. En zo gaan we opnieuw trachten wedstrijden te winnen. De kern heeft heel wat kwaliteiten. Maar een goede kern is niet genoeg. Een goede mentaliteit is minstens even belangrijk. We moeten een competitief elftal worden.’

Bob Peeters was in het verleden al trainer bij Cercle Brugge, AA Gent, Waasland-Beveren, Charlton Athletic en Lokeren. De trainingen zullen wat gelijkenissen hebben met zijn vorige periodes, maar natuurlijk ook gepaard gaan met wat veranderingen. ‘Het zal altijd wat anders zijn, maar de grote lijnen blijven hetzelfde. Ik wil de groep een goed kader aanbieden waarin ze kunnen functioneren en waarin ze zich goed voelen. Dat moet zich dan vertalen in resultaten. Het is een Belgische, jonge groep. Dat heeft zijn voor -en nadelen. Wanneer het vertrouwen terug is, kunnen we het maximale uit de groep halen. Dat begint met samen als groep het veld te betreden’.

Als laatste heeft onze kersverse coach ook nog een boodschap voor onze supporters. ‘De slogan van KVC Westerlo is ‘En allemaal samen’. Dat kunnen we nu letterlijk nemen. De spelers, de technische staf, de medische staf, de werknemers en de supporters. Samen moeten we het doen. De supporters moeten hun idolen steunen. Ik zeg altijd dat positief aangemoedigd worden zorgt voor 20 tot 30 procent meer energie. Maar ik heb ook tegen de groep gezegd dat ze dat respect moeten afdwingen. Voor elke meter grond moeten ze vechten. Dat truitje moet je met waardigheid kunnen dragen. Alles moet je doen voor die overwinning’.

Zaterdag allemaal dus om 17 uur in ’t Kuipje want dan is het BOBday!