Nieuws

Lierse SK - KVC Westerlo 2-0

4 december, 2017

Westerlo is er op bezoek bij Lierse SK niet in geslaagd om te stunten. Onze Kemphanen starten weer als beter ploeg aan de wedstrijd, maar zakten na heel wat gemiste kansen en twee dekkingsfouten weg. Een eindescore van 2-0 als gevolg. 

De terugkeer waar alle supporters al weken op wachten. Benji De Ceulaer stond voor het eerst sinds maanden op het wedstrijdblad. Op de bank weliswaar, maar toch gaf dat het tikkeltje extra vertrouwen aan de groep.

Lierse SK kon een uitstekende reeks voorleggen. Zes overwinningen na elkaar, dat is niet niks. Maar het zijn de Kemphanen die met volle moed aan de aftrap komen. De derbybeker zou en moest mee naar huis genomen worden. Westerlo eist dan ook meteen het balbezit op. Naessens vindt de weg naar het doel net niet. Ook Heymans probeert in het openingskwartier nog, maar helaas spat zijn kans uiteen op doel. Kansen zijn er zeker genoeg. Zowel Annys, Biset als Corstjens proberen, maar Liersekeeper Rakovsky heeft duidelijk geen zin om te verliezen. Opnieuw slaagt geel-blauw er niet in om het overwicht te veranderen in een voorsprong. 

Lierse daarentegen heeft maar één goede kans nodig om de wedstrijd open te breken. Een half uur ver komt een voorzet van Joachim goed bij Yagan. Hij kiest de goede hoek en scoort. 1-0. Meteen ook het kantelmoment van de wedstrijd. Lierse is wakker geworden, barst van vertrouwen en is klaar om te spelen. Westerlo geeft niet meteen op. Helaas is het bij elke kans hetzelfde liedje: weer Rakovsky. Telkens staat hij klaar. Alsof er een magneet in zijn handschoenen zit die de bal aantrekt. Geen gelijkmaker voor de rust dus.

Dezelfde 22 spelers komen uit de kleedkamers na de rust. De hoofdjes hangen wat laag bij de Kemphanen. Lierse staat wel scherp. Meteen komt Lierse aan doel. En ja hoor, meteen ook raak. Deze keer een voorzet van Yagan die tot bij Elgabas komt. Het scorebord verandert in 2-0. Tijd om te wisselen besluit Pelic. Oto’o mag gaan rusten. In zijn plaats komt als extra aanvaller Peffer op het veld. Niet veel later mag ook Heymans naar de kant. Met Osaguona telt Westerlo nu drie aanvallers. Het lijkt tijd om doelpunten te scoren. Veel spannends gebeurt er echter niet in de komende minuten. Wat denkt Pelic? Nog een extra aanvaller dan. De laatste wissel is voor Benji De Ceulaer. De verloren zoon is terug. Hij krijgt nog twintig minuten om de wedstrijd te keren. Maar helaas kan hij ook voor geen verandering zorgen. De Ceulaer zorgt voor enkel dreigingen. In de slotminuut wordt een doelpunt afgekeurd voor buitenspel. Maar dan fluit scheidsrechter Vergoote het eindsignaal.

Door deze nederlaag laten onze Kemphanen een jammerlijke 3 op 30 achter. Zeker niet verdiend, maar dat weten we al langer. Telkens zat er meer in, maar het mocht niet zijn. Wanneer zit het geluk toch ook eens aan onze kant? Nog twee thuiswedstrijden voor de winterstop, beginnend met OH Leuven volgende week zaterdag.

Opstelling: Van Hout, Dewaele, Biset, Corstjens, Van Den Bogaert, Oto’o (57’ Peffer), Annys, Alessandro, Christensen (71’ Christensen), Heymans (64’ Osaguona), Naessens

Gele kaarten: Biset, Annys