Nieuws

Beslissing Geschillencommissie

30 november, 2017

KVC Westerlo heeft van de Geschillencommissie voor het Profvoetbal een boete ontvangen van 1750 euro in totaal voor het incident met de biergooier.

De Geschillencommissie geeft aan KVC Westerlo een boete van in totaal 1750 euro, waarvan 1000 euro voor het incident met biergooier tijdens de wedstrijd tegen Union Saint Gilloise. Bovenop die effectieve geldstraf worden ook nog het uitstel van twee andere boetes herroepen. Het gaat hier om 250 euro voor een incident in Tubeke in augustus en van de boete van 500 euro die opgelegd werd voor ongeregeldheden in Moeskroen in januari.

Scheidsrechter Ken Vermeiren heeft de wedstrijd van 11 november 2017 tegen Union Saint Gilloise 7 minuten en 17 seconden stilgelegd nadat een supporter een bekertje gooide naar Unionspelers Thibaut Peyre, die vervolgens theatraal tegen de grond ging. De Match Delegate en de scheidsrechters bevestigen dat er zich nadien geen onregelmatigheden meer voordeden.

KVC Westerlo heeft beslist om dit voorstel te aanvaarden en niet in beroep te gaan. 

Op 14 december moet KVC Westerlo voor dit incident ook nog verantwoorden bij de Pro League. Hier kunnen we nog een extra boete krijgen tot 10 000 euro.