Nieuws

KVC Westerlo - Beerschot Wilrijk 1-1

28 november, 2017

Na een 0 op 6 in de tweede periode voor Westerlo kwam Beerschot-Wilrijk afgelopen weekend op bezoek in ‘t Kuipje. Niet om ons van steunbetuigingen te voorzien, integendeel, om voluit voor de drie punten te gaan. De periodekampioen zit namelijk in hetzelfde schuitje en bracht zijn rijkelijk supporterslegioen mee om de Mannekens naar de overwinning te stuwen. Dit seizoen kon Beerschot nog niet winnen van Westerlo. Ook vandaag hielden we de Antwerpenaren in bedwang. Het werd 1-1.

Beerschot baas

Tijdens een sterk wedstrijdbegin van Beerschot-Wilrijk is Westerlo eventjes onder de indruk. Beerschotspits Erwin Hoffer wordt als speerpunt tweemaal op Van Hout afgestuurd, maar kan geen doelpunt afdwingen. Beide ploegen tonen wel aanvallend initiatief, maar enkel Beerschot-Wilrijk kan echt gevaarlijk zijn. In de eerste helft nemen de Kielse Ratten misschien de bovenhand, maar Westerlo toont ook wat aanvalslust. Tot grote kansen kunnen ze nog niet komen, maar Westel is dus niet van plan zich zomaar te laten wegspelen. Bryan Vandenbogaert heeft er zin in vandaag en haalt de achterlijn. De voorzet wordt weggewerkt door de Beerschotdefensie. Ook Maxime Annys waagt een schot na de een-twee met Heymans, maar de bal vliegt buiten. Voor de rust is Beerschot-Wilrijk nog dicht bij de 0-1. Joren Dom klimt boven alles en iedereen uit, maar knikt een goede voorzet naast.

We gaan rusten met een 0-0 gelijke stand. Beerschot domineert, maar onze Kemphanen knokken terug. Ook de supporters dienen elkaar fanatiek van woord en weerwoord. Voetbal, een feest!

Weinig vuur in de tweede helft

In het begin van de tweede speelhelft zien we dat beide ploegen niet erg scherp uit de kleedkamers zijn gekomen. Vooral Beerschot-Wilrijk vindt de weg naar voren niet meer.

Op het uur kunnen we besluiten dat de match nood heeft aan een vonk. Het vuur is namelijk volledig uitgedoofd. Totdat Daniel Christensen in de 64ste minuut zijn penseel bovenhaalt en de bal op het hoofd van Annys schildert. Jammer genoeg kopt die net naast, maar Westerlo was wel dicht bij de 1-0!

Buiten enkele schaarse kansjes van Westerlo heeft de tweede helft nog maar weinig doelgevaar opgeleverd. Westerlo heeft voorlopig het overwicht en Beerschot is even de pedalen kwijt. En net dan komt Beerschot-Wilrijk met de dreiging. In de 74ste minuut waarschuwt Maes nog met een hard schot voorlangs, maar in de 76ste minuut is het dan toch raak. Na een rommelige fase begaat Maxime Biset hands: ref Kooij wijst naar de stip. Doelbewaarder Van Hout is hier expert in, is de laatste weken gebleken, maar nu mag het niet baten. Losada zet de penalty koel om: 0-1. Het is niet verdiend, maar Westerlo is weer op achtervolgen aangewezen.

Westelse weerbaarheid

Onze jongens moeten weer een klap ontvangen en dat vertaalt zich in zwak voetbal. Ook de Westelse supporters hebben het moeilijk met een zoveelste achterstand: coach Vedran Pelic moet het even ontgelden. Diezelfde Pelic denkt: “Nu is het alles of niets”, en hij beslist Osaguona en Peffer te brengen, twee extra aanvallende krachten. Die wissel werpt na verloop van tijd zijn vruchten af. In de 89ste minuut legt Osaguona de bal terug op Naessens die zijn zesde van het seizoen droog binnenschuift. In de slotfase zoeken we zelfs nog de overwinningstreffer, maar ref Kooij fluit af bij een 1-1 gelijke stand. Even leek het of Beerschot-Wilrijk victorie mocht kraaien, maar daar stak de Kemphaan zijn stok voor!

Beide trainers waren het er over eens dat het geen kwalitatieve wedstrijd was. Pelic was vooral tevreden over de mentale weerbaarheid van zijn jongens. Die weerbaarheid zal ook komend weekend nodig zijn. Dan gaan we de Pallieters in Lier een bezoekje brengen, maar cadeaus zullen we niet voorzien.

(Thomas Franken)