Nieuws

Voorbeschouwing KVC Westerlo - Beerschot Wilrijk

24 november, 2017

Derbytijd zondag. Beerschot Wilrijk stapt voor een korte verplaatsing de bus op richting ’t Kuipje. Zondagnamiddag is nooit het lievelingsmoment van de Kemphanen. Toch moedigen wij iedereen aan om geel-blauw naar de overwinning te schreeuwen. En wie weet heeft Sinterklaas wel iets lekkers voor jou bij. Afspraak om 16.00 uur.

BEERSCHOT WILRIJK

Een mooiere start in de Proximus League had Beerschot Wilrijk niet kunnen dromen. Enkele weken geleden wonnen ze de eerste periodetitel. Makkelijk was het zeker niet voor de Mannekens. Tot op de laatste speeldag moesten ze samen met OH Leuven strijden voor die titel. De tweede periode verloopt hen echter iets minder. 0 op 6, niet van hun gewoonte. Na twee wedstrijden hangen ze hierdoor aan het staartje, net als Westerlo. Een tijdelijke inzinking? Wie zal het zeggen? De club is momenteel wel de beste uitploeg met de beste verdediging.

De Ratten speelden tegen OHL met de volgende spelers: Romo, Prychynenko, Swinkels, Van den Bergh, François (67' De Jonghe), Van Hyfte, Dom (67' Octavio), Maes, Losada, Placca en Hoffer. Jimmy De Jonghe maakte na zijn zware blessure zijn wederoptreden met een invalbeurt. Staat hij zondag in het basiselftal?

Blessures alom bij Beerschot Wilrijk. Placca, de meest bepalende speler, is out met een blessure aan de kuit. Ook Boulaouali, Mbomdo, Messoudi en Pietermaat lijken onzeker. Marc Brys zal zijn selectie dus moet aanpassen.

KVC WESTERLO

Hebben de Kempenaars dit seizoen de Kielse Ratten niet al tweemaal in de staart gebeten? Op Beerschot werd het eerst 2-2 en schoof Hoffer pas in de 84’ de gelijkmaker naast Koen Van Langendonck binnen. Ook in de terugmatch had B-W te weinig slagkracht in huis om aanspraak te mogen maken op de volle pot. Na twee draws hoopt iedereen zondag op een eerste driepunten tegen de Antwerpse Beren. Wie weet heeft Sinterklaas voor ons een mooie cadeau bij.

De eerste periodetitel heeft Beerschot Wilrijk al binnen. Zij kunnen nu rustig bouwen naar de finalewedstrijden. Westerlo daarentegen moet van week tot week vol aan de bak en ziet concurrent Tubeke telkens dichterbij schuiven. De ‘vijand’ speelt vaak weinig overtuigend voetbal maar haalt wel punten. Op het eind van de rit telt enkel dat. Een tijd geleden zat ook Lierse in zak en as. Nu wonnen de Pallieters vijf keer op rij zonder echt te domineren. Kunnen de Westelse Kemphanen zich daaraan optrekken? Zondag de overwinning, en hopelijk is de trein dan vertrokken.

Alessandro en Oto’o staan op één kaart van schorsing. De Ceulaer werkt hard op training. Zit er nog een comeback in voor de winterstop? Michiel Jaeken scheurde maandag zijn voorste kruisband van de rechterknie. Hij zal minstens 6 maanden out zijn.

De wedstrijd staat onder leiding van dhr. Joey Kooij. Assistent-scheidsrechters zijn Dyon Fikkert, Don Frijn en Jordy Vermeire. Je kan de wedstrijd live volgen op Twitter via de hashtag #WESBEE.


SELECTIE

Doelmannen: Van Hout, Verbist, Van Langendonck

Verdedigers: Biset, Dewaele, Corstjens, Alessandro, Christensen, Vangeel, Van Den Bogaert, Oto’o, Rougkalas

Middenvelders: Annys, Heymans, Rommens, Osah

Aanvallers: Osaguona, Naessens, Vaesen, Peffer 

GESCHIEDENIS

KFCO Beerschot Wilrijk kwam in het verleden onder hun huidige naam nog maar één keer langs in ’t Kuipje. Eerder duels waren telkens tegen Germinal, GBA en Beerschot AC.

15.10.17 WES – BEER 0-0

17.12.11 WES – BEER 3-1 21’ Annab 1-0, 37’ Juande 2-0, 53’ François 2-1, 62’ Dekelver 3-1.

23.04.11   WES – GBA 1-0  7’ Iakovenko 1-0.

11.12.10 WES – GBA 1-1 7’ Tshibuabua mist penalty, 47’ Paulo Henrique 1-0, 77’ Wanyama 1-1.

TICKETINFO

De loketten gaan open om 14.30 uur. Het bezoekersvak zal zondag open zijn. Wij manen onze fans in Tongerlo aan om niet via de achterzijde van het stadion (Goorakker) naar de wedstrijd te komen. De doorgang zal daar immers zeer beperkt zijn.