Nieuws

KVC Westerlo - Union 0-1

13 november, 2017

De vijftiende wedstrijd van de Proximus League werd gespeeld op 11 november in ‘t Kuipje. We kregen de kans om met een schone lei te beginnen aan de tweede periode en de reeks van 6 wedstrijden zonder overwinning te beëindigen tegen R. Union Saint-Gilloise. Uitgerekend het zwarte beest van onze Kemphanen. De wedstrijd eindigde op 0-1. 

Westerlo in de aanval

Van een wapenstilstand is er bij Westerlo geen sprake vandaag. Aanvankelijk had de wedstrijd toch even tijd nodig om open te breken, maar na het eerste kwartier was het vooral Westerlo dat komt opzetten. De eerste kansen komen vooral uit stilstaande fases op aangeven van onze Deen Daniel Chirstensen.

Voor echt doelgevaar is het wachten op een kopkans van kapitein Wouter Corstjens. Daarna is het aan Daan Heymans met een goed afstandsschot. Westerlo domineert, voorlopig zonder succes, maar laat wel zien dat het de baas is op het veld. Union kan niet voor veel dreiging zorgen buiten het gekraakt schot van Luvumbu. Op slag van rust schiet een bedrijvige Maxime Annys nog laag voorlangs en dus gaan we de rust in met een 0-0 gelijkspel.

Ophef in de tweede helft

In de tweede helft valt er heel wat te beleven. In de 50ste minuut krijgt Union een terechte penalty wegens handspel van Daan Heymans. Zo ziet het er even naar uit dat Union tegen de gang van het spel in op voorsprong zal komen. Dat is echter buiten Kristof Van Hout gerekend, want onze doelman redt voor de tweede week op rij een penalty! Ditmaal houdt hij Augusto Da Silva van de goal tot groot jolijt van de Westelse supporters. Van Hout is voorlopig de held van de avond en wordt getrakteerd op gepersonaliseerde gezangen. Westerlo krijgt dus weer goede moed en blijft de debatten aanvoeren met frivool en offensief voetbal. Dat wordt ook door de supporters gesmaakt, onze Kemphanen in de tribune laten zich luidkeels horen!

In de 60ste minuut is Union toch eens gevaarlijk en dan is het meteen prijs. Roman Ferber kopt een hoekschop aan de eerste paal binnen en zo staat het tegen de gang van het spel in 0-1. Westerlo moet nu laten zien dat het niet van slag is door het onverwachte tegendoelpunt.

Een kwartier voor het einde is er ophef alom. Union-speler Peyre Thibaut moet plots een biertje incasseren. Daardoor ontstaat er wat commotie onder de spelers én de supporters van beide ploegen. Jammer, want de sfeer zat er nochtans goed in. Scheidsrechter Ken Vermeire besluit de spelers naar binnen te sturen uit voorzorg.

Op zoek naar de gelijkmaker

Vlak na de korte onderbreking is Corstjens meteen dicht bij de gelijkmaker. Hij zet goed kracht achter de kopbal, maar Kudimbana staat goed te keepen. In de slotminuten van deze wedstrijd krijgt Union niets meer klaargemaakt buiten enkele lange ballen.

Pelic stuurt zijn troepen naar voren en Westerlo zoekt naarstig naar de gelijkmaker. De goed ingevallen Bernardinho Osah trapt vanop de baklijn, maar het schot wordt onschadelijk gemaakt door een Union-been. Dat was ook een van de laatste wapenfeiten van de avond, waarna ref Vermeiren een einde maakt aan de wedstrijd. Zo eindigt het duel op 0-1 en konden we ook in het eigen Kuipje niet winnen. De Kemphanen verdienden meer, maar blijven opnieuw met lege handen achter.

“Wat we nodig hebben? Een overwinning.”

Dat beseft ook coach Vedran Pelic: “We zijn na een zwak begin toch goed in de wedstrijd gekomen en we creëerden veel kansen. Union had misschien meer balbezit, maar was niet gevaarlijk. Ook in de tweede helft waren we de betere ploeg.” Naar eigen zeggen viel de tegengoal door concentratieverlies bij zijn spelers. Pelic: “Daarna probeerden we nog iets te forceren, maar we stuitten op een goede keeper van de tegenpartij. Dit verlies is onverdiend en vooral zuur, want nu staan we meteen weer onderaan.”

Op de vraag wat dit Westerlo momenteel nodig heeft, antwoordde Pelic resoluut: “Een overwinning. Dan zijn we terug vertrokken.” Hopelijk slagen we daar volgende speeldag in. Dan wacht ons de verre verplaatsing naar Roeselare.